Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον «αέρα» οι Ολυμπιακοί Αγώνες... Τόκιο 2020: Δεν υπάρχει «σχέδιο β» για τη διεξαγωγή τους...

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στη διεξαγωγή των Αγώνων από τον σχεδιασμό τους», ξανέφερε η γενική υποδιευθύντρια της οργανωτικής επιτρ...

ΤΟΚΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στη διεξαγωγή των Αγώνων από τον σχεδιασμό τους», ξανέφερε η γενική υποδιευθύντρια της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020».

Αξιωματούχος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει, όπως έχει αρχικά σχεδιαστεί, χωρίς να εξετάζεται άλλο σενάριο




«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στη διεξαγωγή των Αγώνων από τον σχεδιασμό τους», ξεκαθάρισε στο Reuters η Κατσούρα Ένιο, γενική υποδιευθύντρια της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020».

Mε την προετοιμασία να έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και ενώ έχουν ήδη ξοδευτεί περίπου 12 δισεκατ. δολάρια, η Ιαπωνία θέλει να καθησυχάσει τους φόβους αναφορικά με την πιθανότητα ακύρωσης, αναβολής ή μετάθεσης των Αγώνων λόγω του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη διατράνωσε την εμπιστοσύνη του στη διεξαγωγή των Αγώνων λέγοντας πως η Επιτροπή είναι «απολύτως αφοσιωμένη» στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών.

H Ένιο παραδέχτηκε πως στο Τόκιο ανησυχούν για τον κορονοϊό, όμως δεν πρόκειται να αλλάξει τον προγραμματισμό τους. «Δεν σκεφτόμαστε καν πότε ή σε ποιο ενδεχόμενο θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καμία σκέψη για καμία αλλαγή».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής ήταν εξίσου κατηγορηματική, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», προσθέτοντας πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται.

Πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει πιο σύντομο το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας λόγω του κορονοϊού.

Όλα είναι ρόδινα;
Παρά τις καθησυχαστικές κουβέντες των αρμοδίων στην Ιαπωνία διάφορα αθλητικά event έχουν επηρεαστεί λόγω του κορονοϊού.

Η ομάδα μπέιζμπολ του Τόκιο θα δώσει τα δύο προγραμματισμένα της φιλικά κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο Μαραθώνιος θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή επαγγελματιών δρομέων.

Οικονομικές δυσλειτουργίες
Η Ιαπωνία έχει επενδύσει πολλά λεφτά στην κατασκευή των εγκαταστάσεων, όπως το Εθνικό Στάδιο, το οποίο κόστισε 1,42 δισεκατ. δολάρια, ενώ ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε στηρίζει πολλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την οικονομία της χώρας.

Η πιθανή ακύρωση των Αγώνων έχει επηρεάσει και το χρηματιστήριο, καθώς η μετοχή της διαφημιστικής εταιρίας Dentsu Group καταποντίστηκε, καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν για την υψηλή της έκθεση.