Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ... Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την τουρκική απόβαση σε Λιβύη - Yπό την κάλυψη φρεγατών αποβιβάστηκαν εκατοντάδες Τούρκοι

Επιβεβαιώνονται από πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ,, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας αποβατική επιχείρη...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιβεβαιώνεται η τουρκική απόβαση σε Λιβύη - Yπό την κάλυψη φρεγατών αποβιβάστηκαν εκατοντάδες Τούρκοι

Επιβεβαιώνονται από πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ,, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας αποβατική επιχείρηση στην Λιβύη, μεταφέροντας τακτικό Στρατό και μεγάλο αριθμό οχημάτων πάσης φύσεως, ενισχύοντας τις δυνάμεις του φιλότουρκου καθεστώτος του GNA και δημιουργώντας νέα τακτική κατάσταση στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του LNA, του στρατηγού Χαφτάρ.







Συγκεκριμένα δύο τουρκικές φρεγάτες εμφανίστηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης, μαζί με μεταφορικά πλοία και αποβίβασαν τουρκικά στρατεύματα με συνοδεία τεθωρακισμένων, παρέχοντας αντιαεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση.

Οι τουρκικές φρεγάτες είναι οι TCG «Goksu» και TCG «Gokova», ενώ ένα από τα πλοία που αποβίβασαν τον τουρκικό Στρατό είναι οχηματαγωγό επιβατικό, τύπου RoRo.

Αποβιβάστηκαν περίπου 300 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ τουρκικά τεθωρακισμένα με αντιαεροπορικά πυροβόλα Korkut και AIFV με εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, εθεάθησαν στην πόλη. Επίσης δύο πετρελαιοφόρα και ένα πλοίο Cargo βρίσκονται ανοιχτά του λιμένα.