Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακρόν: «Στηρίζω την Ελλάδα! Ο Ερντογάν παραβιάζει την συμφωνία του Βερολίνου»

«Συζητήσαμε και καταδικάσαμε με σαφή τρόπο την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Μόνος δρόμος για τ...

«Μέτωπο» Μητσοτάκη και Μακρόν απέναντι στην Τουρκία

«Συζητήσαμε και καταδικάσαμε με σαφή τρόπο την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών στη Μεσόγειο είναι το διεθνές δίκαιο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για το προσφυγικό ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας. Συζητήσαμε και καταδικάσαμε με σαφή τρόπο την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε πλοία και κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Είναι σαφής παραβίαση της Συμφωνίας του Βερολίνου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήθελα να συγχαρώ την επιθυμία της Ελλάδας να συνδράμει την ευρωπαϊκή προοπτική».

Είπε ακόμα ότι η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για να επιστρέψει στις χώρες τους τους παράνομους μετανάστες. Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόσθεσε ακόμα ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο ότι η Ελλάδα προσβλέπει στις επενδύσεις των γαλλικών επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο και ότι είναι κοινή η καταδίκη των κινήσεων της Άγκυρας στην Λιβύη. «Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρο. Μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών στη Μεσόγειο είναι το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα καλωσορίζει την παρουσία γαλλικών ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε αναφερόμενος στο προσφυγικό ότι είναι ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η αντιμετώπισή του.

«Ελλάδα και Γαλλία συμφωνούν ότι 3 είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό», είπε ο πρωθυπουργός. Πρώτον, η φύλαξη των συνόρων και οι επιστροφές, δεύτερον, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι σημαντική αρκεί να τηρείται και τρίτον ότι είναι κυρίως ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και όχι εθνικής στρατηγικής».