Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΙΜΟΝΟ... Στα εγκαίνια του TurkStream στην Κωνσταντινούπολη ο Πούτιν την Τετάρτη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικ...

Στα εγκαίνια του TurkStream στην Κωνσταντινούπολη ο Πούτιν την Τετάρτη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στις 8 Ιανουαρίου και θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.




Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Παράλληλα, θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσοτουρκικής συνεργασίας, καθώς και για διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία και τη Λιβύη.
Ο αγωγός TurkStream

Ο TurkStream είναι ένας διπλός αγωγός μήκους 570 μιλίων (917 χιλιομέτρων), ο οποίος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία. Αποτελείται από δύο σκέλη, ένα για την παροχή αερίου στην Τουρκία και ένα άλλο για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δύο παραθαλάσσιοι παράλληλοι αγωγοί θα διέρχονται από την πόλη Ανάπα της Ρωσίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς τον τερματικό σταθμό του Λουλέ Μπουργκάς στην Τουρκία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ είχε προαναγγείλει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει μέσα από τον αγωγό TurkStream μέσα σε λίγες ημέρες.