Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Σύμφωνα με το Reuters: αποχωρούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους από το Ιράκ! Διαψεύδει ο Μαρκ Έσπερ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποσυρθούν από το Ιράκ, διαψεύδοντας τη σχετική επιστολή πο...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Reuters μεταδίδει ότι αποχωρούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους από το Ιράκ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποσυρθούν από το Ιράκ, διαψεύδοντας τη σχετική επιστολή που επικαλέστηκε το Reuters.





Αρκετά ελικόπτερα κινήθηκαν πάνω από τη Βαγδάτη το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να γίνει σαφές εάν πρόκειται για σχετική εξέλιξη. Σύμφωνα με την επιστολή, οι δυνάμεις συνασπισμού θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα για να αποσυρθούν από τη χώρα..

Νωρίτερα... Μια επιστολή με την οποία οι ΗΠΑ γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο συνασπισμός δυνάμεων των ΗΠΑ σκοπεύει να αποσυρθεί σε διάστημα ορισμένων εβδομάδων, συνέπεια της ψήφισης στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης νόμου που ζητά από την ιρακινή κυβέρνηση την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων, μετά την επιχείρηση που κατέληξε στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, Στρατηγός Γούλιαμ Σίλι, αναφέρεται ρητά πως ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».