Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από το σπίτι σου και το PC, εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση!

Ηλεκτρονική εξουσιόδοτηση και υπεύθυνη δήλωση θα γίνονται από το σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να πηγαίνουμε σε ΚΕΠ. Πλέον θα μπορούμε από τ...


Ηλεκτρονική εξουσιόδοτηση και υπεύθυνη δήλωση θα γίνονται από το σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να πηγαίνουμε σε ΚΕΠ. Πλέον θα μπορούμε από τον υπολογιστή του σπιτιού μας να ρυθμίζουμε την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση από τα ΚΕΠ.




Σημειώνεται ότι αρχικά η υπεύθυνη δήλωση ρυθμιζόταν ενώπιον δημόσιας αρχής από το νομοθετικό διάταγμα 105/1969, γι’ αυτό και έχει καθιερωθεί η έκφραση «υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105». Σήμερα ρυθμίζεται από το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 όπως έχει στο μεσοδιάστημα τροποποιηθεί.


Πηγές στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν στο Dikaiologitika News πως αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα δουλεύεται με γρήγορους ρυθμούς, πράγμα που κάνει πολύ πιθανό υπηρεσίες στο gov.gr να τρέξουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Αναλυτικά, ο πολίτης θα επισκέπτεται το gov.gr από τον υπολογιστή του. Στη συνέχεια θα γίνεται ταυτοπροσωπία είτε μέσα από κωδικούς του TAXISnet είτε από τα τραπεζικά του στοιχεία. Έπειτα, με έναν κωδικό θα αποστέλλεται η υπεύθυνη δήλωση ή η εξουσιοδότηση στην υπηρεσία που επιθυμεί ο πολίτης.






ΠΗΓΗ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ