Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.. NASA: Αστεροειδής θα περάσει σε κοντινή απόσταση από τη Γη εντός του 24ωρου

Οι επιστήμονες της NASA, αναμένουν εντός του επόμενου 24ωρου, το πέρασμα ενός αστεροειδή που θα πλησιάσει τη γειτονιά της Γης. Αστε...

NASA: Αστεροειδής θα περάσει σε κοντινή απόσταση από τη Γη εντός του 24ωρου

Οι επιστήμονες της NASA, αναμένουν εντός του επόμενου 24ωρου, το πέρασμα ενός αστεροειδή που θα πλησιάσει τη γειτονιά της Γης.

Αστεροειδής ο οποίος είναι λίγο μικρότερος σε μέγεθος από τον μετεωρίτη που αναστάτωσε το Τσέλιαμπινσκ το 2013, κατευθύνεται προς τη Γη και σύμφωνα με πηγές της NASA που μίλησαν στην Daily Express, θα περάσει σε απόσταση 1.600.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.




Ο αστεροειδής, με το όνομα 2020 ΑΒ2, έχει υπολογιστεί πως έχει μήκος περίπου 15 μέτρων και πλάτος 10 μέτρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, η κοντινή απόσταση από τη Γη, τον κατατάσσει στην κατηγορία των Near Earth Object, δηλαδή αντικειμένων κοντά στη Γη.

«Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι κομήτες και αστεροειδής που προσελκύονται από την βαρύτητα κοντινών πλανητών και για αυτό περνούν από τη γειτονιά της Γης», εξηγούν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA.

Σε αυτή την κατηγορία υπαγόταν και ο μετεωρίτης που το 2013 αναστάτωσε την πόλη Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, όταν λόγω της έκρηξης του κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, έσπασαν παράθυρα από το ωστικό κύμα ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί ανθρώπων.