Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιράν: Διεθνής καταδίκη για την κατάρριψη του Boeing από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά τη χθεσινή ανάληψη της ευθύνης από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ότι αυτοί κατέρριψαν το ουκρανι...

boeing-iran-arthro

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά τη χθεσινή ανάληψη της ευθύνης από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ότι αυτοί κατέρριψαν το ουκρανικό Boeing 737 την περασμένη Τετάρτη.

Το αεροσκάφος της εταιρίας Ukraine International Airlines κατερρίφθη από τον ιρανικό στρατό λίγο αφότου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, καθώς οι ιρανοί μαχητές το πέρασαν για πύραυλο Κρουζ και το κατέρριψαν.




Οι διεθνείς αντιδράσεις ήταν έντονες, κυρίως από την πλευρά του Καναδά και της Ουκρανίας, καθώς αρκετοί εκ των 176 θυμάτων από τη συντριβή ήταν πολίτες των εν λόγω χωρών.

Iranian General: Commander Had '10 Seconds' To Decide On Shooting Airliner

Ο πρωθυπουργός Τριντό ζήτησε να διεξαχθεί "ενδελεχής έρευνα" για να αποδοθούν ευθύνες

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα πως παραμένουν τα ερωτήματα για την κατάρριψη. Μέσα στους 176 επιβαίνοντες συμπεριλαμβάνονται και 57 Καναδοί. Ο Τριντό διαμηνύει ότι αναμένει πλήρη συνεργασία στην έρευνα.

«Ο Καναδάς και ο κόσμος έχουν ακόμη πολλές ερωτήσεις, ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν», είπε ο Τριντό σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι απολύτως απαραίτητο ο Καναδάς να συμμετάσχει στην έρευνα αυτή. Αναμένουμε την πλήρη συνεργασία των ιρανικών αρχών», είπε. «Προτεραιότητά μας είναι να πέσει φως στην υπόθεση με πνεύμα διαφάνειας και δικαιοσύνης», τόνισε ο Τριντό σε ανακοίνωσή του.

«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία και όλοι οι Καναδοί πενθούν. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί μια πλήρης και ενδελεχής έρευνα», διαβεβαίωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση του Καναδά αναμένει την πλήρη συνεργασία των ιρανικών αρχών», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία εξετάζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της καταστροφής αεροσκάφους εξετάζει το γραφείο του ουκρανού γενικού εισαγγελέα να συμπεριλάβει στην έρευνα για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους τύπου Boeing από το Ιράν.

Ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ιράν ζήτησε την παραίτηση Χαμενεΐ

Την ίδια ώρα έντονες είναι και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ιράν. Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Πράσινου Κινήματος ζήτησε την παραίτηση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, λόγω της διαχείρισης του θέματος.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε διαδικτυακά ο Καρουμπί ερωτά πότε ενημερώθηκε ο Χαμενεΐ για την κατάρριψη του αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη την Τετάρτη, και γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους πραγματικούς λόγους της συντριβής του αεροσκάφους.