Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ... Οι Τούρκοι «κλείνουν» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για ένα χρόνο

Τρεις περιοχές σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο δέσμευσε με παράτυπες NAVTEX η Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί και πάλι να...


Τρεις περιοχές σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο δέσμευσε με παράτυπες NAVTEX η Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί και πάλι να καπελώσει ελληνική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.




Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση δέσμευσε την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020 και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του χρόνου, για ασκήσεις με πυρά.

Στην δεύτερη περίπτωση δέσμευσαν την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Αμοργού και Μαύρας για τα ίδια χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και στην τρίτη περίπτωση την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου για τις ίδιες περιόδους.

Παράλληλα αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Τουρκία θεωρώντας πως η περιοχή είναι δικής της δικαιοδοσίας, εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους.

Σε αυτή τονίζει μάλιστα πως επειδή η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.