Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΣΧΑ... Ο Στρατηγός Χαφτάρ ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα έγγραφα που του έδωσαν να υπογράψει...!!!

Όπως φαίνεται οι δύο πλευρές στη Λιβύη ακόμα διαπραγματεύονται τους όρους της μεταξύ τους εκεχειρίας. Την κατάσταση περιπλέκει πως δεν ...


Όπως φαίνεται οι δύο πλευρές στη Λιβύη ακόμα διαπραγματεύονται τους όρους της μεταξύ τους εκεχειρίας. Την κατάσταση περιπλέκει πως δεν εκπροσωπούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και αυτά των κρατών- υποστηρικτών τους τα οποία θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στη Λιβύη.

«Οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα βοήθησαν στην επίτευξη κάποιας προόδου στην ειρηνευτική διαδικασία της Λιβύης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, δεν υπέγραψαν όλα τα μέρη το έγγραφο της εκεχειρίας.




Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη συμφώνησαν για ορισμένες λεπτομέρειες κατάπαυσης του πυρός, αλλά εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται για ένα έγγραφο το οποίο θα παγιώνει συγκεκριμένες πτυχές του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός.

«Ορισμένα αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του LNA, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το έγγραφο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα υποστηρίξουν περαιτέρω όλα τα μέρη της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα.

«Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ είπε ο πρωθυπουργός των ισλαμιστών της Τρίπολης Φάγεζ Σαράτζ.

Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι , την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι

Οι ισλαμιστές της Τρίπολης δεν καλύπτονται από την παρούσα συμφωνία και τα θέλουν όλα δικά τους και κυρίως τα πετρέλαια, τα οποία βάση της εκεχειρίας θα περνούσαν στον LNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντιπροσωπείες έφυγαν και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τις συνομιλίες να υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστούν αύριο, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά.

Επιπλέον οι πολέμαρχοι ισλαμιστές της Τρίπολης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μυστική συνάντηση.Το θέμα της συζήτησης δεν είναι γνωστό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως γνωρίζουν πως στρατιωτικά έχουν ηττηθεί, άλλωστε πριν λίγες ημέρες πανηγύριζαν στο άκουσμα της κατάπαυσης του πυρός.