Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοροναϊός: Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα, σταματά τη χορήγηση βίζας σε Κινέζους

Την πρόθεσή της να κλείσει τη μεθόριό της μήκους περίπου 4.250 χλμ. με την Κίνα ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία, προκειμένου να καταπολεμήσε...

Κοροναϊός: Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα, σταματά τη χορήγηση βίζας σε Κινέζους

Την πρόθεσή της να κλείσει τη μεθόριό της μήκους περίπου 4.250 χλμ. με την Κίνα ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία, προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 170 θανάτους.

«Υπογράφτηκε σήμερα μια διαταγή και τίθεται σε ισχύ. Θα ενημερώσουμε σήμερα όλο τον κόσμο για τα μέτρα που ελήφθησαν για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.




Δεν ανέφερε προσώρας λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, ούτε αν το κλείσιμο αυτό των συνόρων αφορά επίσης τα λιμάνια.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι αναστέλλει από σήμερα την έκδοση ηλεκτρονικών θεωρήσεων διαβατηρίου σε Κινέζους υπηκόους σε σημεία διέλευσης στην Άπω Ανατολή, στον ευρωπαϊκό θύλακα Καλίνινγκραντ και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αγία Πετρούπολη.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης τους Ρώσους να αποφύγουν όλα τα ταξίδια στην Κίνα «εκτός εάν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο».

Η Μόσχα δεν έχει καταγράψει στο έδαφός της κάποιο κρούσμα του νέου κοροναϊού μετά την εξάπλωσή του από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Πολλοί Κινέζοι τουρίστες και ταξιδιώτες βρίσκονται στη Ρωσία, κυρίως στη Σιβηρία και στην Άπω Ανατολή. Χρησιμοποιούν επίσης μαζικά τα ρωσικά αεροδρόμια για πτήσεις τράνζιτ με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Εξάλλου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει διευθετήσεις για επιπλέον πτήσεις προκειμένου να απομακρυνθούν ιδιώτες Αμερικανοί πολίτες από την Ουχάν περίπου ή στις 3 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια ανακοίνωση.

Οι επιβαίνοντες στις πτήσεις αυτές θα υπόκεινται σε ελέγχους, παρακολούθηση της υγείας τους και προϋποθέσεις επιτήρησης. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσες πολλές πτήσεις θα ναυλωθούν ούτε για πόσους πολίτες των ΗΠΑ.

Αναστέλλει τις πτήσεις η El Al - Καθυστερεί η απομάκρυνση των Βρετανών από την Ουχάν
Στο μεταξύ, η Κίνα είναι βέβαιη ότι μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους μετάδοσης του νέου κοροναϊού στα αεροπλάνα και ο μικρός αριθμός κρουσμάτων που αναφέρθηκαν εκτός της χώρας δείχνει ότι το Πεκίνο μπορεί να ελέγχει την εξάπλωσή του, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Τσου Τάο, ένας διευθυντής την Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, είπε στους δημοσιογράφους κατά την τακτική ενημέρωσή τους σχετικά με τον ιό ότι οι ξένες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν ακυρώσει πτήσεις τους για την Κίνα, ανταποκρίνονται σε μια αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς.




Στις αεροπορικές εταιρείες αυτές ήρθε να προστεθεί και ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ, η El Al, η οποία ανέστειλε τις πτήσεις της για την Κίνα μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Η Βρετανία έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη απομάκρυνση των πολιτών της από την πληγείσα από τον ιό κινεζική πόλη Ουχάν επειδή ακόμη δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες από τις κινεζικές αρχές για να αναχωρήσει μια πτήση.

Η Βρετανία έχει σχεδιάσει να απομακρύνει τους πολίτες της και να τους μεταφέρει σε μια βάση της Πολεμικής της Αεροπορίας, αλλά η πτήση δεν θεωρείται πιθανό να αναχωρήσει σήμερα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε τους Βρετανούς από την Ουχάν με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκετές πτήσεις άλλων χωρών δεν έχουν μπορέσει να αναχωρήσουν όπως ήταν προγραμματισμένο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για να οργανώσουμε μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.