Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκτακτο: Ο Μητσοτάκης συστήνει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπουργός ο Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκ...


Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο (στις 12 το μεσημέρι) τη σύσταση του νέου υπουργείου, με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.
Οι διαστάσεις που παίρνει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα το κυβερνητικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε η ένταση στα νησιά, όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγες, καθώς οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν. Εντάσεις σημειώνονται και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις οποίες έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.
Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

• Φύλαξη των συνόρων μας.
• Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
• Αυξημένες επιστροφές.
• Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.


Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.
Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.