Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαρώνει ο «Ηφαιστίων»: Μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Βοιωτία, Αττική και Αντικύθηρα

Περισσότερα από 260 συνεργεία έχει κινητοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ - Λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων έχουν σημειωθεί 50 βλάβες σε ...

4999406

Περισσότερα από 260 συνεργεία έχει κινητοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ - Λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων έχουν σημειωθεί 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και δεκάδες άλλες σε γραμμές Χαμηλής Τάσης - Αναλυτικά οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.





Σύμφωνα με την ανακοίνωση από χθες έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 230 συνεργεία του και 30 συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει τα περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών που πλήττονται από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Από τα μεσάνυχτα της 6.01.2020, τα συνεργεία του έχουν αντιμετωπίσει περίπου 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και ένα μεγάλο αριθμό βλαβών σε γραμμές Χαμηλής Τάσης.

Τα προβλήματα αυτά, ασφαλώς οφείλονται κατά κύριο λόγω στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, με δεδομένο ότι το περίπου 90% του Δικτύου είναι εναέριο. Τα προβλήματα βεβαίως προκύπτουν και από το γεγονός ότι το Δίκτυο σε πολλά σημεία του είναι παλαιό και δεν έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι αναγκαίες επενδύσεις για την αναβάθμισή του.

Αυτή την ώρα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στην περιοχή της Θήβας, κυρίως λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο Δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου.

Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων.