Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Μόσχα ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την τουρκικά προκλητικότητα... λέει να τα βρούμε στην Ανατολική Μεσογείο....

Την ανησυχία της Μόσχας για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η μόνη οδός γι...


Την ανησυχία της Μόσχας για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η μόνη οδός για την επίλυση αντιθέσεων είναι το Διεθνές Δίκαιο.




Το ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε να σχολιάσει τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Open.

«Η θέση μας ως προς έναν ακόμη γύρο έντασης στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει αναλλοίωτη. Ανησυχούμε από την κατάσταση στην περιοχή αυτή και την εκεί συσσώρευση συγκρουσιακού δυναμικού. Θωρούμε ότι όλα τα εμπλεκόμενα κράτη πρέπει να επιδείξουν πολιτική βούληση με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς το συμφέρον της κατοχύρωσης της σταθερότητας και ασφάλειας», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ως προς την επίλυση των αντιθέσεων, η Μόσχα υπογραμμίζει τη σημασία στα ειρηνικά μέσα και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από την επίλυση αντιθέσεων με ειρηνικά μέσα. Την ίδια στιγμή πρέπει σε υποχρεωτική βάση να υπάρχει θεμελίωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, επεξεργασία αποτελεσματικών μέτρων ενίσχυσης της εμπιστοσύνης κι αυτοσυγκράτηση από μονομερή βήματα, που εγκυμονούν όξυνση της κατάστασης», πρόσθεσε.