Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι «έφτιαξαν» ΤΖΑΜΙ στο Φαρμακονήσι...!!! Μεγάλη προβοκάτσια στο διαδίκτυο...

Προβοκάτσιες στήνουν ξανά οι Τούρκοι, με βασικό στόχο τα ελληνικά νησιά. Καθώς οι δηλώσεις για ανύπαρκτες «μειονότητες» και οι διεκδι...



Προβοκάτσιες στήνουν ξανά οι Τούρκοι, με βασικό στόχο τα ελληνικά νησιά. Καθώς οι δηλώσεις για ανύπαρκτες «μειονότητες» και οι διεκδικήσεις της Άγκυρας έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή βαθμό τον τελευταίο καιρό, ξαφνικά εμφανίζονται και τζαμί σε ελληνικά νησιά που «γκριζάρει» το τουρκικό καθεστώς.




Στην προκειμένη περίπτωση είναι το Φαρμακονήσι. Ενα μικρό νησί μόλις τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Διοικητικά ανήκει στη Λέρο και απέχει πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια. Το μόνο που υπάρχει πάνω σε αυτό το νησί είναι ένα φυλάκιο της εθνοφυλακής, καθώς και ο μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα όμως με το Google map, εδώ και 22 ημέρες το νησί έχει άλλο ένα αξιοθέατο. Το Αντα Τζαμί. Μάλιστα, στον χάρτη εμφανίζεται και η φωτογραφία του κτιρίου για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.

Με μια πιο προσεκτική ματιά από τη δορυφορική εικόνα του νησιού μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το τζαμί δεν υπάρχει τίποτα. Οπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάποια απομεινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της google δίνει το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για κάποια περιοχή και όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για την αξιοπιστία των καταχωρήσεων. Ο δήμος Λέρου, πάντως, κατήγγειλε το περιστατικό τόσο στην εταιρεία όσο και στις αρμόδιες Αρχές.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Άγκυρας έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο η Αθήνα αφήνει κάθε πρόκληση αυτής της φύσεως αναπάντητη, επιτρέποντας την ενίσχυση της προπαγάνδας και την αύξηση των διεκδικήσεων από την τουρκική πλευρά. Πρέπει επιτέλους η Αθήνα να απαντήσει με το ίδιο «νόμισμα» στους Τούρκους.