Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ζήτησε καιρό ο Χαφτάρ για να σκεφτεί την συμφωνία Ρωσίας - τουρκίας για κατάπαυση πυρός

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA),...

Ο Χαφτάρ ζήτησε καιρό μέχρι την Τρίτη το πρωί για να σκεφτεί την κατάπαυση πυρός

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ζήτησε διορία έως τις 14 Ιανουαρίου (Τρίτη) το πρωί για να σκεφτεί τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη.

Στο διαδίκτυο διακινείται ένα προσχέδιο της συμφωνίας για μια πιθανή εκεχειρία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, υπέγραψε το προσχέδιο.




Υπέγραψε δηλαδή ένα προσχέδιο που δεν ξέρει εάν θα είναι το ίδιο αύριο το πρωί.

Σε καλό δρόμο μεν, αλλά χωρίς επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη βρίσκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Μόσχα.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι ορισμένες πλευρές που μετέχουν στη σύγκρουση υπέγραψαν την κατάπαυση πυρός.

Όμως ο στρατάρχης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι την Τρίτη το πρωί για να σκεφτεί τη συμφωνία.

Οι συνομιλίες της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και των εκπροσώπων του Χαλίφα Χάφταρ διεξάγονται στη Μόσχα, ενώ Ρωσία και Τουρκία παροτρύνουν τις δύο πλευρές να υπογράψουν εκεχειρία και να τερματίσουν τον πολύμηνο πόλεμο, ετοιμάζοντας το έδαφος για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία για την κατάπαυση πυρός προβλέπει εκεχειρία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις.

Ο Σαράτζ είπε «όχι» σε συνάντηση με τον Χαφτάρ

«Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ είπε νωρίτερα ο τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργός της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ Σαράτζ.

Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης και στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χάλεντ αλ Μίσρι, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας», φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο «αδελφός μουσουλμάνος» Χάλεντ Αλ Μίσρι.