Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βρετανία για κρούσμα

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο 39χρονος Ντρου Μπένετ πέταξε από το επίκεντρο της επιδημίας, τη Γουχάν, στο Μπίρμιγχαμ της Μεγάλης Βρε...



Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο 39χρονος Ντρου Μπένετ πέταξε από το επίκεντρο της επιδημίας, τη Γουχάν, στο Μπίρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, Σύντομα άρχισε να έχει συμπτώματα και έπεσε άρρωστος στο κρεβάτι του. Τη Δευτέρα πήγε στον παθολόγο του για να τον εξετάσει και εκείνος τον έστειλε σπίτι του.




Λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα, γείτονας κατέγραψε τη στιγμή που ασθενοφόρο σταμάτησε έξω από το σπίτι του 39χρονου και μία νοσηλεύτρια φορά στολή προφύλαξης για να μπει στο σπίτι του ασθενούς. Ωστόσο, στο σημείο καταγράφεται και άλλο ασθενοφόρο του οποίου το πλήρωμα δεν φορά μάσκα ή στολή προστασίας για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Βασίλισσα Ελισάβετ" για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Παραμένει στην απομόνωση και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Πάντως, το περιστατικό εγείρει ανησυχία για τα μέτρα προφύλαξης κατά της επιδημίας στη χώρα. Σε άλλο βίντεο από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας ένας νοσηλευτής εμφανίζεται με προστατευτική φόρμα έξω από κατοικία στο νότιο Λονδίνο.

Μιλώντας στο Birmingham Live από το κρεβάτι του νοσοκομείου ο κ. Μπένετ είπε: "Όταν επέστρεψα από το ταξίδι μου ήμουν πολύ άρρωστος αλλά πίστευα ότι πέρναγα βαριά τη γρίπη. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε τόσο έντονη αναφορά στον κορονοϊό οπότε δεν μου πέρασε καν από το μυαλό. Όταν πήγα τη Δευτέρα στον γιατρό με ρώτησε προληπτικά αν είχα πάει στην Κίνα και τότε έδειξε πολύ ανήσυχος. Με έστειλε σπίτι και πριν καλά καλά φθάσω, ασθενοφόρα και άνθρωποι με στολές εμφανίστηκαν στην πόρτα μου. Τώρα με έχουν στην απομόνωση και περιμένω τις αιματολογικές μου" .