Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισραήλ βλέπει ΠΟΛΕΜΟ στην Μεσόγειο... Ισραηλινά ΜΜΕ: «Ο διευθυντής της τουρκικής ΜΙΤ θα έχει την τύχη του Σολεϊμανί»

Πραγματικά καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στον θέμα της δράσης του επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο οποίος σύμφωνα με τη...


Πραγματικά καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στον θέμα της δράσης του επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο οποίος σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Makor Rishon, ταυτίζεται με τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί.

Σε αυτήν δημοσιεύθηκε ένα "πύρινο" άρθρο που απευθύνεται προσωπικά στον επικεφαλής του τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν, ο οποίος όπως φαίνεται παίρνει σειρά μετά τον Ιρανό ηγέτη των Φρουρών της επανάστασης Κ.Σολειμανί.




Στο άρθρο με τίτλο «Σουλτάνος ​​και Σουλεϊμανί» ο αρθρογράφος Pazit Rabi, αναφέρει ότι Σολεϊμανί και Φιντάν, πραγματοποιούσαν την ίδια τρομοκρατική δράση σε Ιράκ και Συρία και για αυτό είχαν μπει στο στόχαστρο και οι δύο.

Ο Ισραηλινός αρθρογράφος αναφέρει ξεκάθαρα ότι “μετά την εκτέλεση του Κ.Σολεϊμανί είναι πλέον ώρα να επικεντρωθούμε στη συνωμοσία του δίδυμού του, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, δεδομένου ότι η "σκοτεινή" δράση του στρέφεται πλέον κατά του Ισραήλ.

Ο Τούρκος γκιουλενιστής δημοσιογράφος Α. Μποζκούρτ, γράφει σήμερα ότι ο Φιντάν, διοργάνωσε τρεις μυστικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) την άνοιξη του 2014, με σκοπό την συνεννόηση με το Χαλιφάτο, για ενέργειες κατά χωρών της περιοχής, υπονοώντας μέσα σε αυτές και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο Alper Örün, διοικητής της 3ης συνοριακής στρατιωτικής διοικήσεως, συμμετείχε σε τρεις συναντήσεις με πολέμαρχους του ISIS, που ήρθαν στην παραμεθόρια πόλη Suruç στην τουρκική επαρχία Şanlıurfa.

Ένας Τούρκος αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών, ο οποίος εντοπίστηκε μόνο με το όνομα Mesut, ήταν επίσης μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Το Nordic Monitor γράφει ότι αυτή την μυστική συνάντηση (τον Μάιο του 2014) με ηγέτες του ISIS, την είχε προγραμματίσει ο Kemal Eskintan, ανώτερος υπάλληλος της MIT, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το θέμα της Συρίας.

Οι τρεις πολέμαρχοι του ISIS, οι οποίοι προσκλήθηκαν στη συνάντηση, παραλήφθηκαν στα τουρκικά σύνορα στο Tal Abyad υπό συνοδεία ειδικής στρατιωτικής φρουράς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων που βρίσκεται στην είσοδο της φρουράς.

Ο αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών Kemal Alkan, ο οποίος άνηκε στην 20η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην επαρχία Şanlıurfa και ο Tamer Nazmi Sezen, διοικητής του 3ου Συνοριακού Συντάγματος, συμμετείχαν στη συνάντηση για να εκπροσωπήσουν τον τουρκικό στρατό με έγκριση των ανωτέρων τους.

Οι πηγές, που ήθελαν να παραμείνουν ανώνυμες για λόγους ασφαλείας, ισχυρίστηκαν ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες συναντήσεις μεταξύ της MIT, Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων και των εκπροσώπων του ISIS , στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη σύναψη συμφωνίας σχετικά με τους κανόνες δέσμευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι νέες αποκαλύψεις αναφέρουν ότι αυτές οι σχέσεις ήταν και παραμένουν ισχυρότατες, ενώ αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο τζιχαντιστών, το οποίο είχε προκαλέσει καταστροφές στη Συρία και το Ιράκ και τώρα στη Λιβύη.

Έρχεται πολεμική σύρραξη στην Α.Μεσόγειο

Οι τεράστιες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στις ανατολικές ακτές του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αναμένεται να καταστήσουν το Τελ Αβίβ περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Το αν το Ισραήλ θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί όλα αυτά τα αποθέματα φυσικού αερίου, δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο, αναφέρει αραβικό ΜΜΕ.




Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται ήδη στο χείλος ενός μεγάλου γεωστρατηγικού πολέμου, ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία, με την πολιτική αυτή σύγκρουση, να έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε πραγματική στρατιωτική αντιπαράθεση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ισραήλ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αυξανόμενης σύγκρουσης.

"Την περασμένη εβδομάδα, συμφωνήσαμε για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο. Μετατρέψαμε το Ισραήλ σε ενεργειακή υπερδύναμη", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου.

Η ισραηλινή στρατηγική έχει ήδη δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις σε μια ήδη ασταθή περιοχή, επεκτείνοντας την εξουσία της στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ συγκρούεται με Τουρκία και Λίβανο.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Νετανιάχου βρέθηκε στην Αθήνα υπογράφοντας την συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κ. Κυριάκο Μητοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Πριν από μερικά χρόνια, αυτό το σενάριο φάνταζε αδιανόητο, αλλά τώρα δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά υλοποιείται κανονικά. Η Τουρκία μετά από τις υπογραφές διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή έχει σχεδιαστεί ειδικά για να την περιθωριοποιήσει οικονομικά και ενεργειακά, αποκλείοντας την από την Α.Μεσόγειο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που είναι έτοιμα να τροφοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μεσογειακό φυσικό αέριο, θα αποτελέσει τελικά μια σημαντική πηγή τεράστιων πολιτικών διαφορών, ακόμα και ενός πολέμου. pentapostagma.gr