Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος απολογισμός... 40 οι νεκροί και 213 τραυματίες στην κηδεία Σολεϊμανί που ακυρώθηκε – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Θρήνος στο Ιράν, που μετράει δεκάδες θύματα, ενώ εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια εκδίκησης απέναντι στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πανίσχυρο...

40 νεκροί και 213 τραυματίες στην κηδεία Σολεϊμανί που ακυρώθηκε – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Θρήνος στο Ιράν, που μετράει δεκάδες θύματα, ενώ εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια εκδίκησης απέναντι στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πανίσχυρου στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανικές δυνάμεις.




Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας, ωστόσο η ταφή αναβλήθηκε, καθώς δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να πουν το τελευταίο αντίο ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Ο νεότερος απολογισμός, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, είναι 40 νεκροί και 213 τραυματίες.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδιδε από νωρίς το πρωί σε απευθείας σύνδεση πλάνα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, πολλούς στα μαύρα, που κατέκλυσαν τους δρόμους της Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση των δεκάδων θυμάτων, που ποδοπατήθηκαν οι Αρχές πάγωσαν την εξέλιξη της τελετής. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα πραγματοποιηθεί η ταφή.