Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικές Πολεμικές δηλώσεις από Tσελίκ: «Εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε σκληρές δυνάμεις στη Μεσόγειο»

Σε νέες δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση προχώρησαν σήμερα Τούρκοι Αξιωματούχοι. Η Τουρκία αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και σκληρέ...


Σε νέες δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση προχώρησαν σήμερα Τούρκοι Αξιωματούχοι.






Η Τουρκία αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και σκληρές δυνάμεις ως συνέχεια της διπλωματίας για να αντιμετωπίσει σε οποιοδήποτε μέρος και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο τυχόν προσπάθεια δημιουργίας οργάνωσης που στρέφεται κατά της Άγκυρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη πως ο λόγος που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πήγε στη Λιβύη και συνάντησε μόνο τον στρατάρχη Χαφτάρ είναι επειδή θέλει να πάρει τη στήριξή του ώστε να παράξουν μια πολιτική ενάντια στην Τουρκία.




Στις δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι υπήρχε ένας Χάρτης Σεβίλλης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και που προσπαθούσε να περιορίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας. “Με βάση αυτό τον χάρτη αναγνωριζόταν περιοχή κυριαρχίας στο Καστελόριζο τέσσερις χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από το ίδιο το Καστελόριζο, μέσω του Καστελόριζου στην Ελλάδα. Αντί να μετρούν από την ηπειρωτική χώρα , μετρούν από τα νησιά που κατέχουν και θέτουν σύνορα όπως υφαλοκρηπίδα και περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας προσπαθούν σχεδόν να φέρουν την Τουρκία σε μια κατάσταση που να μην μπορεί να ρίξει παραγάδι στην Μεσόγειο”, ανέφερε.

Ο Ομέρ Τσελίκ υπενθύμισε δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι με τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη έχουν κατακομματιάσει τη συμφωνία των Σεβρών.

“Αν και κάποιοι σχολίασαν πως ‘δεν έχει καμιά σχέση αυτό το θέμα με τη συνθήκη των Σεβρών καθώς η συνθήκη των Σεβρών κατακομματιάστηκε με τη συνθήκη της Λωζάνης’. Βλέπουμε καθαρά ότι δεν έχουν αντιληφθεί ασφαλώς τί έχει ειπωθεί. Παρόμοια με τη συνθήκη των Σεβρών είναι και η συμφωνία μεταξύ την ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, ωστόσο με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αυτή κατακομματιάστηκε, γκρεμίστηκε το τείχος που προσπάθησαν να χτίσουν στην Μεσόγειο απέναντι στην Τουρκία”, υποστήριξε.