Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»...!! Η Τουρκία «βάζει φωτιά» σε Ρόδο και Κρήτη με προκλητικές NAVTEX!

Σε μια καθόλου «συμπτωματική χρονική περίοδο» η Τουρκία αποφασίζει να κλιμακώσει επικίνδυνα τις εντάσεις με μια προκλητική NAVTEX που...

Η Τουρκία “βάζει φωτιά” σε Ρόδο και Κρήτη με NAVTEX!

Σε μια καθόλου «συμπτωματική χρονική περίοδο» η Τουρκία αποφασίζει να κλιμακώσει επικίνδυνα τις εντάσεις με μια προκλητική NAVTEX που δεσμεύει τεράστια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο για τις ¨ανάγκες» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.




Και ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τετ-α-τετ στο πλαίσιο της Συνόδου του NATO, σήμερα το απόγευμα, η Άγκυρα με την γνωστή «μέθοδο» των NAVTEX συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX, σε μια πολύ «συμπτωματική» χρονική συγκυρία, μετά από την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, των χαρτών με τις τουρκικές αξιώσεις στη Μεσόγειο και τη Σύνοδο του NATO, που ανεβάζει τους τόνους στην περιοχή της Μεσογείου.

Ειδικότερα, η NAVTEX προβλέπει ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε τεράστια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο, που θα διεξεαχθούν αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 από τις 8 το πρωΐ μέχρι τις 10 το πρωΐ, όπως διακρίνεται εμφανώς στον χάρτη