Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αξιωματούχος LNA: «Αιγυπτιακά μαχητικά σφυροκοπούν τους τουρκόφιλους»...!!! Σε απόγνωση η Τρίπολη – Αναμένει στρατιωτική βοήθεια από την Άγκυρα

Νέες εξελίξεις έχουμε στην τρομερή αναμέτρηση στην Λιβύη, με νέες συγκλονιστικές πληροφορίες να έρχονται στη δημοσιότητα, οι οποίες α...



Νέες εξελίξεις έχουμε στην τρομερή αναμέτρηση στην Λιβύη, με νέες συγκλονιστικές πληροφορίες να έρχονται στη δημοσιότητα, οι οποίες αλλάζουν άρδην την εικόνα που ξέραμε μέχρι τώρα για την διένεξη αυτή, ενώ αποκαλύπτεται αρχικά η εμπλοκή της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και των Γάλλων και των Εμιράτων για πρώτη φορά.




Αρχικά ο Σαράτζ (τουρκόφιλος ηγέτης της κυβέρνησης της Τριπόλεως), μιλώντας στον ιταλικό τύπο ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση της Λιβύης, αναμένει στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία, διότι δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση. Μας ενδιαφέρει η αγορά ΤΟΜΑ καθώς και μη επανδρωμένων οχημάτων”.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτός ο εξοπλισμός βρίσκεται καθ’ οδόν για την Λιβύη, ή αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ Τούρκων και Λίβυων της Τριπόλεως, αλλά μάλλον ισχύει το πρώτο.

Την ίδια στιγμή πτέραρχος ε.α. του Χαφτάρ, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις μάχες στην χώρα και την υποστήριξη της Αιγύπτου, των Εμιράτων, της Ρωσίας και της Γαλλίας.

Σε ένα βίντεο κλιπ, ο Υπουφούλ Αλ-Τζόκμ, Βοηθός Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των δυνάμεων Χάφταρ, δήλωσε ότι οι πτήσεις και οι βομβαρδισμοί κατά των εγκαταστάσεων και των δυνάμεων της κυβέρνησης του Al-Wefaq ( Τρίπολη), πραγματοποιούνται από αεροσκάφη τύπου Rafale και F-16, τα οποία ανήκουν στην δύναμη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας.

Επισημαίνει δε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις στη Misrata κατά των τουρκικών δυνάμεων, αλλά και στην Τρίπολη, διεξάγονται από αιγυπτιακά αεροσκάφη που επιστρέφουν στις βάσεις τους στην Αίγυπτο, μετά από κάθε αποστολή.

Οι Αιγύπτιοι βοηθούν πραγματικά τις δυνάμεις του Χαφτάρ στα μέτωπα της Λιβύης, ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι οι αεροπορικές αποστολές και επιχειρήσεις συντονίζονται μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας των δυνάμεων Χαλίφα Χαφτάρ και της αιγυπτιακής κυβέρνησης.