Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση LNA για τουρκικά αεροσκάφη: «Από σήμερα θεωρούνται στρατιωτικοί στόχοι & θα καταρρίπτονται»

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου_ Η γενική διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης εξέδωσε μια προειδοποίηση σε όλες τις μεταφορικές εταιρείες που ...

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου_ Η γενική διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης εξέδωσε μια προειδοποίηση σε όλες τις μεταφορικές εταιρείες που μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη από την Τουρκία, τονίζοντας ότι τα αεροπλάνα των εν λόγω εταιρειών από σήμερα θεωρούνται στρατιωτικοί στόχοι και θα καταρρίπτονται.




Και αυτό τη στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στρατό στη Λιβύη, και ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε σήμερα στην έδρα του LNA ανατολικά της χώρας, στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ και το επιτελείο του, δημιουργώντας και επίσημα μια συμμαχία Αθήνας-LNA κατά της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Φαγέζ αλ Σάραζ, δήλωσε στο TRT World ότι η κυβέρνησή του έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αμυνθεί και η υπογραφή των μνημονίων με την Τουρκία βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο. Ωστόσο «ξέχασε» να αναφερθεί στην πολιτική συμφωνία Skhirat, η οποία ορίζει πως καμία διεθνείς συμφωνία δεν υφίσταται χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Ανέφερε ότι απέστειλε επιστολές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Αλγερία για να ενεργοποιήσει τις κοινές συμφωνίες όπως συνέβη με την Τουρκία, λέγοντας ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες συνεργάστηκαν με τη Λιβύη στις μάχες εναντίον του ISIS και την απελευθέρωση της Sirte.