Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ! Πιάσαμε στην Κρήτη τουρκικό πλοίο που μετέφερε ΟΠΛΑ στη Λιβύη...!!! – Η πορεία του διακόπηκε στη Σούδα

Πληροφορίες από τον συγγραφέα και αμυντικό αναλυτή Babak Taghvaee, αναφέρουν ότι η ελληνική ακτοφυλακή από τη βάση της Σούδας πραγματοποίησ...


Πληροφορίες από τον συγγραφέα και αμυντικό αναλυτή Babak Taghvaee, αναφέρουν ότι η ελληνική ακτοφυλακή από τη βάση της Σούδας πραγματοποίησε έλεγχο σε ένα φορτηγό πλοίο που φέρει το όνομα St Vincent Grenadines. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει η υποψία ότι το πλοίο μετέφερε παράνομα όπλα για πολιτοφυλακές του GNA στη Λιβύη που υποστηρίζονται από την Τουρκία, από τηνΑλεξανδρέττα στη Μισράτα της Λιβύης.





Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter και ο γνωστός και έγκυρος λογαριασμός Aegean Hawk, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε πιθανότητα μεταφοράς όπλων. Όπως σημειώθηκε, το εν λόγω πλοίο πιθανώς αποτελεί στόχο ενδιαφέροντος, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η πορεία του διακόπηκε στη Σούδα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο οι αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στη Σούδα μοιράστηκαν τα παραπάνω με τις ελληνικές αρχές, στήνοντας μια παγίδα στην ανεξέλεγκτη Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Αχμέντ Μισμαρί, δήλωσε ότι η Τουρκία παρέχει ανοιχτά στρατιωτική στήριξη στις πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, μεταδίδει το Al-Arabiya.

Ο Μισμάρι πρόσθεσε ότι ο στρατός έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι στο αεροδρόμιο Μίτιγκα θα φθάσουν σύντομα τεθωρακισμένα οχήματα που έστειλε η Άγκυρα. pentapostagma.gr