Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεφτίλα: Ο άθεος Βαρουφάκης πήγε με την Δανάη στο Φανάρι για να τον ευλογήσει ο σκλάβος Βαρθολομαίος!..

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. ...


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.




Τον Γιάνη Βαρουφάκη συνόδευε η σύζυγός του και αν. εκπρόσωπος Τύπου, Δανάη Στράτου. «Ο κ. Βαρουφάκης έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας και στη συμβολή του DiEM25 σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στα θέματα της «πράσινης ενέργειας» όσο και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία και το Πατριαρχείο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον.

Τι συζήτησαν Βαρουφάκης-Βαρθολομαίος

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος στοχεύει στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιανης Βαρουφάκης αναφέρθηκε «στην εξαιρετικά σημαντική και ενεργό συμμετοχή των Τούρκων Δημοκρατών στα πλαίσια του DiEM25 - κάτι που καταγράφηκε σε όλες τις ομιλίες και συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη- και όπως τόνισε το ΜέΡΑ25/DiEM25 υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές και δημοκρατικές ελευθερίες και ως εκ τούτου στηρίζει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Και επίσης συμπαρίσταται μαζί του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε δίκαια αιτήματα του όπως είναι η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης(και όχι μόνο). Υπογραμμίσθηκε ο οικουμενικός ρόλος και η διεθνής σπουδαιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επισημάνθηκε από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι γι αυτό το λόγο και τα ζητήματα που αφορούν το Πατριαρχείο δεν είναι διμερή ζητήματα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και σημασίας».

Τα δώρα του Βαρουφάκη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε και στα θέματα που απασχολούν την ομογένεια της Πόλης αλλά και γενικότερα τους Ορθόδοξους πιστούς και ζήτησε την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25.