Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ζηνοβία θα μας ταλαιπωρήσει και σήμερα Τρίτη - Διαβάστε αναλυτικά

Δεν λέει να φύγει η Ζηνοβία που και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2019) θα συνεχίσει με έντονα φαινόμενα. Τα χιόνια και οι άκρως χαμ...


Δεν λέει να φύγει η Ζηνοβία που και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2019) θα συνεχίσει με έντονα φαινόμενα. Τα χιόνια και οι άκρως χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουν την τιμητική τους. Παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 μποφόρ. Λίγες ώρες μετά τον ερχομό του 2020 θα μας επισκεφθεί ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία.




Δεν φεύγει η Ζηνοβία και συνεχίζει την προέλασή της σκορπώντας προβλήματα. Χιόνια, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πολικό ψύχος θα μας κάνουν παρέα για άλλη μια ημέρα την ώρα που τα προβλήματα από την κακοκαιρία ήταν πολλά και σοβαρά. Και όλα αυτά την ώρα που από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αναμένεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Αναμένονται στη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες που θα μας κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή.

Η Ελλάδα, πάντως δεν άντεξε τη λευκή επέλαση, κόπηκε στα δύο, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (30.12.2019) διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης. Το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορίας με τους οδηγούς να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι. Από τα χιόνια δεν γλίτωσε ούτε και η Αθήνα, αφού κάποιες περιοχές είδαν άσπρη μέρα. Τα πλοία έδεσαν στα λιμάνια, αφού υπήρχε απαγορευτικό απόπλου, ενώ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι η έντονη βροχόπτωση βούλιαξε τον νομό.

Η κακοκαιρία, πάντως, συνοδεύτηκε και από ένα τραγικό γεγονός, αφού ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στις Πλαταιές Βοιωτίας από αναθυμιάσεις.

Η παραμονή της πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει με έντονα φαινόμενα το πρωί, τα οποία σταδιακά θα εξασθενήσουν και όλα δείχνουν ότι ο καιρός μέχρι να έρθει το νέο κύμα θα μας αφήσει να αλλάξουμε τον χρόνο με μια σχετική ηρεμία. Το κρύο την Τρίτη (31.12.2019) θα είναι έντονο με τη Ζηνοβία να συνεχίζει να δείχνει το «σκληρό» της πρόσωπο.

Παγωνιά και χιόνια και την Τρίτη

Ο καιρός αύριο Τρίτη (31.12.2019) στα ανατολικά και τα νότια θα έχει τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη (31.12.2019) από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρωτοχρονιά με νέο κύμα
Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαιώνει πως από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα χαλάσει με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή. Το σκηνικό με τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα θα συνεχιστεί και τη δεύτερη μέρα του χρόνου.