Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις «συμφωνίες» Άγκυρας-Τρίπολης

Η Αίγυπτος κατήγγειλε με επιστολή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι τα δύο «μνημόνια» που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη...

Η Αίγυπτος κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις «συμφωνίες» Άγκυρας-Τρίπολης

Η Αίγυπτος κατήγγειλε με επιστολή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι τα δύο «μνημόνια» που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη παραβιάζουν τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ειδικότερα την απόφαση 1970 του 2011 για το εμπάργκο όπλων.






Την επιστολή παρέδωσε την Τρίτη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου, πρέσβης Μοχάμεντ Ιντρίς, στην Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο Κέλι Κραφτ, η οποία έχει την προεδρεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για αυτό τον μήνα, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του Σ.Α.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι τα «μνημόνια» Άγκυρας – Τρίπολης παραβιάζουν και τη Συμφωνία του Σιρκάτ της 17ης Δεκεμβρίου 2015.

Η Αίγυπτος απαίτησε επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη να μην αναγνωρίσουν τις «οριοθετήσεις» θαλασσίων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, τονίζοντας στην επιστολή ότι η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ερντογάν και Σαράτζ είναι έκνομη και άκυρη.