Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουρουγουάη: Ασύλληπτο ποσό τόνων κοκαΐνης σε κοντέινερ με αλεύρι σόγιας

Η Ουρουγουάη δεν παράγει κοκαΐνη, όμως εδώ και έναν χρόνο εντοπίζονται ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στη χώρα Πολλ...


Η Ουρουγουάη δεν παράγει κοκαΐνη, όμως εδώ και έναν χρόνο εντοπίζονται ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στη χώρα
Πολλοί τόνοι κοκαΐνης, κρυμμένης σε εμπορευματοκιβώτια, εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Μοντεβιδέο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αρχές της Ουρουγουάης που κάνουν λόγο για «το σημαντικότερο πλήγμα εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας», ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και δεν γνωρίζουν την ακριβή ποσότητα της κοκαΐνης.




Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, όταν άρχισαν να περνούν τα μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια από ελέγχους με σκάνερ διαπιστώθηκαν «ανωμαλίες» σε τέσσερα από αυτά. Υποτίθεται ότι ήταν φορτωμένα με αλεύρι σόγιας, όμως στο πρώτο βρέθηκαν 3.089 «τούβλα» κοκαΐνης βάρους 1,1 κιλού το καθένα, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Ντιέγκο Περόνα, ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών.

Λίγο αργότερα, κατά την έρευνα στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, ο αριθμός των πακέτων με κοκαΐνη αυξήθηκε στα 3.500.

Ενώ η καταμέτρηση των πακέτων συνεχίζεται, η εισαγγελία ξεκίνησε ήδη έρευνα για την υπόθεση. Προορισμός του φορτίου ήταν το λιμάνι Λομέ, στο Τόγκο.

Το λιμενικό εκτιμά πάντως ότι «αυτή η κατάσχεση θα είναι το σημαντικότερο πλήγμα στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας».

Η Ουρουγουάη δεν παράγει κοκαΐνη, όμως εδώ και έναν χρόνο εντοπίζονται ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στη χώρα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο για τα φορτία που προορίζονται για την Ευρώπη και την Αφρική. Τον Νοέμβριο κατασχέθηκαν στο Μοντεβιδέο περίπου 3 τόνοι κοκαΐνης σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με προορισμό την Αφρική.

Στις 3 Αυγούστου βρέθηκε ένας τόνος κοκαΐνης σε ένα σπίτι στο Πάρκε δελ Πλάτα, ένα θέρετρο σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Την προηγούμενη ημέρα, η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε 4,5 τόνους κοκαΐνης σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από το Μοντεβιδέο και, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Αμβούργου, είχε ως τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου.

Τον Μάιο βρέθηκαν 603 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο Μιλούζ-Μπαλ της Γαλλίας, μέσα σε ένα ιδιωτικό τζετ που προερχόταν από την Ουρουγουάη.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Ιταλός Ρόκο Μοραμπίτο, ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς της κοκαΐνης», δραπέτευσε από φυλακή του Μοντεβιδέο και παραμένει ακόμη ασύλληπτος.