Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ...!!! Τουρκία: «Χιλιάδες Έλληνες και Βούλγαροι έρχονται στην Αδριανούπολη για ψώνια»

Βρισκόμενοι μέσα στο εορταστικό δεκαήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ροή των Ελλήνων και των Βουλγάρων τουριστών στην αγορ...


Βρισκόμενοι μέσα στο εορταστικό δεκαήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ροή των Ελλήνων και των Βουλγάρων τουριστών στην αγορά της Αδριανούπολης έφθασε στο αποκορύφωμά της, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Αδριανούπολη που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τα ελληνικά σύνορα και 17 από τα βουλγαρικά, διαθέτει λιανικές αγορές που έχει λογικές τιμές και καλής ποιότητας προϊόντα, όπως σημειώνεται.




Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αδριανούπολης, Ρέτμπι Ζιμπινγκούρτ ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA ότι τα ξενοδοχεία στην επαρχία είναι πλήρης επισκεπτών λόγω των εορταστικών ημερών.

Ο Ζιμπινγκούρτ επεσήμανε ότι οι Έλληνες και οι Βούλγαροι τουρίστες που έρχονται στην αγορά της Αδριανούπολης ενισχύουν την τοπική αγορά «προτιμούν να έρθουν στην Αδριανούπολη λόγω της διαφοράς των συναλλαγματικών ισοτιμιών που ευνοεί την αγορά τουρκικών προϊόντων».

Η τουρκική λίρα έχει χάσει σχεδόν το 10% της αξίας της από τις αρχές του τρέχοντος έτους λόγω των εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον λόγω πολλαπλών θεμάτων, όπως η πολιτική έναντι της Συρίας και η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο Γιλμάζ Χάν, επικεφαλής της «Αγοράς Αλή Πασά», σημείωσε ότι οι Βούλγαροι και οι Έλληνες συνεχίζουν να ψωνίζουν για τις γιορτές από την Αδριανούπολη:

«Οι γείτονές μας που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 24 και 25 Δεκεμβρίου επισκέπτονται την πόλη μας για ψώνια. Κάθε επισκέπτης που έρχεται στην πόλη αφήνει κέρδος σε εμάς και συμβάλλει στην οικονομία μας», είπε.

«turkpress»





--
The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος