Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ...!! Μαζική «φυγομαχία» στον ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ τουρκικό στρατό! Στελέχη «λαδώνουν» γιατρούς για να πάρουν σύνταξη...!!!

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει στον τουρκικό στρατό μετά τις εκστρατείες (κατά Κούρδων σε ΝΑ Τουρκία και Συρία) του πολεμοχαρή Τούρκου προέδρου Ερν...



Σοβαρό ζήτημα υπάρχει στον τουρκικό στρατό μετά τις εκστρατείες (κατά Κούρδων σε ΝΑ Τουρκία και Συρία) του πολεμοχαρή Τούρκου προέδρου Ερντογάν, από τις οποίες μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτικών, ειδικά εφέδρων προσπαθεί να σώσει την ζωή του.




Την πληροφορία μας μεταφέρει ο αντιπρόεδρος των Κεμαλιστών CHP Deniz YAVUZYILMAZ , ο οποίος διαθέτει έγκυρες πηγές, που του αναφέρουν ότι διάφοροι Τούρκοι γιατροί έχουν εκδώσει ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις, με τις οποίες στρατιωτικό προσωπικό χαρακτηρίζεται ως βοηθητικό ή άτομα με αναπηρία, λαμβάνοντας γενναία μάλιστα σύνταξη.

Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε μετά την διάλυση και την μεταφορά όλων των στρατιωτικών ιατρικών ακαδημιών και νοσοκομείων από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στο υπουργείο Υγείας.

Ο Yavuzyılmaz ισχυρίστηκε ότι μετά από έλεγχο στο υπουργείο Υγείας στην Τουρκία, αποκαλύφθηκε ότι υλοποιούνται διάφορες δόλιες πρακτικές που βοηθούν το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό να λαμβάνει παροχές πρόωρης συνταξιοδότησης ή να αλλάζει τον βαθμό ικανότητας του σε αυτά τα νοσοκομεία, αναφέρει και η εφημερίδα Sözcü στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Τούρκος πολιτικός ισχυρίστηκε ότι διάφοροι γιατροί άρχισαν να εκδίδουν ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις με τις οποίες χαρακτηρίζουν Τούρκους κομάντο για παράδειγμα σε Ι4 ή άτομα με αναπηρία, με σκοπό να αποστρατευτούν και να λάβουν μια καλή σύνταξη, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να εκθέσουν τον εαυτό τους σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις.

“Οι Τούρκοι στρατιωτικοί “συνταξιούχοι” που εξέρχονται πρόωρα για αυτούς τους λόγους σε αποστρατεία λαμβάνουν μέχρι 2.600 τουρκικές λίρες το μήνα, αν εξέλθουν του στρατεύματος με γενική σωματική ανικανότητα (Ι5), ενώ λαμβάνουν μέχρι 7.000 λίρες το μήνα, αν χαρακτηριστούν ως ανάπηροι λόγω συμμετοχής σε πολεμική επιχείρηση”, δήλωσε ο Yavuzylmaz.

«Υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών που έλαβαν αυτές τις ιατρικές γνωματεύσεις. Υπάρχει επίσης αύξηση του αριθμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού της χωροφυλακής που κέρδισαν το δικαίωμα να λάβουν συνταξιοδότηση για ψυχολογικούς λόγους, οι οποίοι τους καθιστούν ανήμπορους για οποιαδήποτε εργασία”, συνέχισε ο βουλευτής του CHP.

Οι ιατρικές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αντιμετωπίζονται τώρα από το πολιτικό ιατρικό σύστημα.




Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στην τελευταία πολεμική εξόρμηση των ΤΕΔ στην Συρία με το ονομασία «πηγή της Ειρήνης» , επίσημα, υπήρχαν 97 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί και τριπλάσιοι τραυματίες.

Ανεπίσημα αυτό το νούμερο μπορεί να ήταν μεγαλύτερο ανεβάζοντας και τον αριθμό των τραυματιών, κάτι που σαφώς προκαλεί σοκ στην νεολαία της Τουρκίας, η οποία σε μεγάλο ποσοστό δεν επιθυμεί να σκοτωθεί σε ξένο έδαφος για ξένες υποθέσεις.

Αναλυτές αμυντικών θεμάτων εκτιμούν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί, μόνιμοι και έφεδροι, έχουν πάθει αυτό που ονομάζεται “φοβία πολεμικών επιχειρήσεων”, μετά τους τόσους νεκρούς που βλέπουν γύρων τους, εδώ και τρία χρόνια, μιας και ο Ερντογάν επιθυμεί την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισαν και άλλες χώρες στο παρελθόν, όπως οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ, οι Ιταλοί το 1940, κτλπ, διότι αποτελεί σαφώς κομμάτι της φύσης του ανθρώπου να μην αποδέχεται να σκοτωθεί για λόγους που δεν τον πείθουν, πέρας αυτόν της πατρίδος, ειδικά σε ξένα εδάφη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι Τούρκοι έχουν «κουραστεί» πλέον στο ζήτημα των Κούρδων και δεν δέχονται να γίνουν οι ίδιοι πλέον τα νέα θύματα στο βωμό των απίστευτων φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου που θέλει τώρα και τη μισή Α.Μεσόγειο και αύριο ποιος ξέρει τι άλλο.