Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον πυροβόλησαν οι τούρκοι... Νοσηλεύτηκε στην Τουρκία και του κλέψανε το νεφρό !

Ο Σύριος Βασίλ Μιχέμεντ Νεζίρ ο οποίος πυροβολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Κιζί...

Νοσηλεύτηκε στην Τουρκία και του κλέψανε το νεφρό !

Ο Σύριος Βασίλ Μιχέμεντ Νεζίρ ο οποίος πυροβολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Κιζίλτεπέ, δηλώνει πως εκεί του έκλεψαν το νεφρό και κάνει έκκληση προς τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο γεννημένος στην πόλη Ντιρμπεσίγε της ΒΔ Συρίας Βασίλ Μιχέμεντ Νεζίρ (27) πριν από δύο έτη, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα τουρκικά σύνορα προς το Κιζίλτεπέ, τον πυροβόλησαν Τούρκοι στρατιώτες. Τραυματισμένος όντας υπέστη βασανιστήρια και τον μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή του Μάρντιν. Ακολούθως νοσηλεύτηκε στο κρατικό νοσοκομείο του Κιζίλτεπέ. Εκεί του έκαναν μια εγχείρηση και αργότερα με την βοήθεια της οικογένειας του επέστρεψε στην Ντιρμπεσίγε. Λίγο αργότερα αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έγινε αντιληπτό πως δεν υπήρχε το ένα του νεφρό.




Ο Νεζίρ περιγράφει ως εξής αυτά που έζησε το 2017: ¨16-17 άτομα προσπαθήσαμε να περάσουμε τα σύνορα για να δουλέψουμε. Από τα πυρά των στρατιωτών τραυματίστηκα στο αριστερό μέρος της κοιλιάς. Ήταν ένα ελαφρύ τραύμα. Τραυματισμένος μαζί με δύο φίλους μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί μας βασάνισαν και αργότερα μεταφέρθηκα στο κρατικό νοσοκομείο του Κιζιλτεπέ. Με νάρκωσαν για να μου κάνουν εγχείρηση εκεί όπου είχα τραυματιστεί. Όταν ξύπνησα υπήρχαν δύο διαφορετικά ράμματα στα αριστερά και δεξιά της κοιλιάς μου. Αργότερα με την βοήθεια της οικογένειας μου επέστρεψα στην Ντιρμπεσίγε.

Ο Νεζίρ περιγράφει πως όταν μετά από την επιστροφή του μετέβη για εξετάσεις στο νοσοκομείο έμαθε πως έλειπε το νεφρό του και λέει πως ¨Στο κρατικό νοσοκομείο του Κιζίλτεπέ μου έκλεψαν το νεφρό. Μου το έκαναν όταν με νάρκωσαν. Όταν ξύπνησα αντιλήφθηκα ίχνη δύο εγχειρήσεων αλλά δεν μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο¨

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ

Ο Νεζίρ λέει πως εγχειρίστηκε υπό τον έλεγχο Τούρκων στρατιωτικών, πως εκείνοι έχουν μερίδιο στην κλοπή του νεφρού του και κάνει έκκληση προς τους διεθνείς φορείς για έρευνα του περιστατικού. Ο Νεζίρ ο οποίος μπήκε υγιής στο κρατικό νοσοκομείο του Κιζίλτεπέ και βγήκε σακάτης, στα δύο χρόνια που ακολούθησαν αναγκάστηκε να μεταναστεύσει αυτή την φορά λόγω της επίθεσης του τουρκικού κράτους. Ο Νεζίρ και η οικογένεια του, λόγω των επιθέσεων με πυροβολικό των εισβολέων, αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ντιρμπεσίγε και αγωνίζονται να επιβιώσουν στην Χεσέκε.

Η Ζεχρά Μπεντράν-μητέρα του Νεζίρ λέει πως ο γιος της επί δύο έτη ζει χωρίς νεφρό και ότι είναι μισός άνθρωπος. Η Μπεντράν είπε : ¨Ο γιος μου αυτή την στιγμή ζει με ένα νεφρό. Επί 1,5 έτος κάθε μήνα κάνει μετάγγιση αίματος. Συνεχώς μεταφέρω τον γιο μου στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω πια πως θα αντιμετωπίσω τα έξοδα του νοσοκομείου.¨

Η Μπεντράν είπε πως λόγω των χτυπημάτων πυροβολικού του τουρκικού κράτους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και ότι τώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης σε ένα σχολείο στην Χεσέκε.

Η ΚΛΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ !

Η κλοπή οργάνων από το τουρκικό κράτος είχε τεθεί στην επικαιρότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(SOHR). Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Φ.Τ. ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από έκρηξη στο Γκίρε Σπι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από Τούρκους στρατιώτες, του έκλεψαν τα εσωτερικά όργανα. Το SOHR είχε κάνει έκκληση προς τους διεθνείς οργανισμούς για έρευνα του περιστατικού. Παρόμοιοι ισχυρισμοί είχαν τεθεί πολλές φορές και από πρόσφυγες που μετά από το 2011 είχαν μεταναστεύσει από την Συρία.

https://anfturkce.com