Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑΒΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Στις 7 Ιανουαρίου ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Πομπέο πάει στην Κύπρο

Η αξιοποίηση των επιτυχιών που έχουν σημειωθεί στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 για την προώθηση κοινών προτεραιοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο,...


Η αξιοποίηση των επιτυχιών που έχουν σημειωθεί στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 για την προώθηση κοινών προτεραιοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο.




Κάνοντας λόγο για έναν αξιόλογο εταίρο της Ουάσιγκτον, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιέγραψε τη Κυπριακή Δημοκρατία ως μια δύναμη σταθερότητας, δημοκρατίας και ευημερίας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του Μάικ Πομπέο στην υψηλού επιπέδου συνάντηση του σχήματος 3 + 1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ) αποτελεί ένδειξη της πρόθεσης για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αναμένουμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτές τις επιτυχίες, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινές προτεραιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, περιέγραψε αναλυτικά το ευρύ φάσμα της συνεργασίας που διέπει τη διμερή σχέση. «Συνεργαζόμαστε με την Κύπρο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας και της ασφάλειας των συνόρων και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να συνεργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους τους στην ανατολική Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Κύπρου – για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ιστορία των ισχυρών δεσμών ΗΠΑ και Κύπρου στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, λέγοντας ότι «περισσότεροι από 6.000 επιχειρηματίες, πολιτικοί και ηγέτες στον χώρο του πολιτισμού και από τις δύο κοινότητες, έχουν σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1960».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα επισκεφτεί την Κύπρο στις 7 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του για το νέο έτος και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.