Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους – Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της επετείου από τη δολοφονί...

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους – Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ), ενώ ελικόπτερα drones της ΕΛ.ΑΣ. θα επιτηρούν όλη την περιοχή. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αστυνομικοί και παρατηρητές θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη αλλά και στο Λυκαβηττό. Το σχέδιο της Αστυνομίας θα στηρίζεται στους ίδιους άξονες με αυτό που εφαρμόστηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.




Αυξημένη θα είναι επίσης η φύλαξη σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα, σε αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, τράπεζες αλλά και ΑΤΜ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (6/12) έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις. Η μία θα είναι μαθητών και φοιτητών το μεσημέρι, που θα περάσει και από τη Βουλή, και άλλη μία πολιτικών σχηματισμών και αντιεξουσιαστών το βράδυ της ίδιας ημέρας, που θα καταλήξει στα Εξάρχεια.

«Οι επιτελείς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι πάρα πολύ έμπειροι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος. Επεσήμανε ωστόσο ότι κανένα σχέδιο, δεν μπορεί να πάει καλά και να εφαρμοστεί «εάν δεν περάσει μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «να μην έχουμε τραυματίες αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο, να μην έχουμε περιουσίες πολιτών σπασμένες και καμένες».

Σημειώνεται ότι η επιτυχία των μέτρων τάξης την 6η Δεκεμβρίου είναι ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι λίγες ώρες πριν θα έχει λήξει και το «τελεσίγραφο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους όσους βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτήρια, δημιουργεί μία άγνωστη «συνισταμένη».