Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

300 πορείες κάθε μήνα στην Αθήνα - Έρχεται νόμος για τον έλεγχο των διαδηλώσεων

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έλαβαν χώρα περίπου 1700 πορείες, ενώ κατά το έ...

300 πορείες κάθε μήνα στην Αθήνα - Έρχεται νόμος για τον έλεγχο των διαδηλώσεων

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έλαβαν χώρα περίπου 1700 πορείες, ενώ κατά το έτος 2018 ο αριθμός έφτασε τις 3500.




Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με σκοπό να βάλει «φρένο» στο κλείσιμο των δρόμων από τους διαδηλωτές και στη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να φέρει -πιθανότατα τη Δευτέρα- το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο και θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Το νομοσχέδιο θα καθορίζει ποιες πορείες θα γίνονται στο δρόμο και ποιες στο πεζοδρόμιο. Εάν θα κλείνει η αριστερή ή η δεξιά λωρίδα και σε ποιες περιπτώσεις θα κλείνει ολόκληρος ο δρόμος. Επίσης, θα καθορίζει για πόση ώρα θα επιτρέπεται να κλείσει ένας δρόμος για τις ανάγκες μιας διαδήλωσεης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρώσεις με μικρή συμμετοχή ανθρώπων θα περιορίζονται στο πεζοδρόμιο ενώ εάν είναι λίγο μεγαλύτερης συμμετοχής θα κλείνει μία λωρίδα της κυκλοφορίας στις κεντρικές λεωφόρους και μόνο εάν η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μαζική θα κλείνει ολόκληρος ο δρόμος.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αντιδρούν στο νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων.