Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Ρωσία απενεργοποίησε τους S-400 στη Συρία - Επιστρέφουν στην Ρωσία» ή τους πάει στην τουρκία...;;; Αποκάλυψη από Ισραηλινά ΜΜΕ...

Για απενεργοποίηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 κάνει λόγο το ισραηλινό Debka το οποίο λέει ότι βάσει δικών του πληροφοριών,...

 Ισραηλινά ΜΜΕ: «Η Ρωσία απενεργοποίησε τους S-400 στη Συρία - Επιστρέφουν στην Ρωσία»»

Για απενεργοποίηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 κάνει λόγο το ισραηλινό Debka το οποίο λέει ότι βάσει δικών του πληροφοριών, αλλά και δημοσιεύσεων σε ρωσικά ΜΜΕ οι S-400 δεν είναι πλέον επιχειρησιακοί στην Συρία.

Μάλιστα για την ακρίβεια αναφέρει ότι «ούτε ένας πύραυλος είναι ενεργός πλέον. Ηδη ετοιμάζεται η επιστροφή τους στην Ρωσία».




Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το ισραηλινό ιστολόγιο πύραυλοι S-300 και S-400 έχουν αναπτυχθεί στην Συρία τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιεί ούτε μια φορά κατά αεροσκαφών της ισραηλινής Αεροπορίας όταν πραγματοποιούσε επιδρομές κατά ιρανικών στόχων στην χώρα, ή βομβάρδισε κομβόι με ιρανικά όπλα για την Χεζμπολάχ.

Αντιστοίχως οι Ισραηλινοί πιλότοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πετούσαν πάνω από την Συρία γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ρωσικών συστημάτων.

Σε ότι αφορά τους πιθανούς λόγους της απενεργοποίησης και κατά συνέπεια της μεταφοράς τους από την Συρία πίσω στην Ρωσία, αναφέρονται ότι μπορεί να σχετίζονται με τη μείωση του κόστους που προκύπτει από την παρουσία των συστημάτων εκεί, ή με το γεγονός ότι το σύστημα έχει παρουσιάσει σημαντικές εξαγωγικές επιτυχίες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετά για τις ρωσικές δυνάμεις.

Έτσι πιθανολογείται η μεταφορά και εγκατάστασή τους κάπου στην Κριμαία.

Αυτό πάντως που δεν αναφέρεται, αλλά είναι πολύ πιθανό να ισχύει, είναι ότι η απομάκρυνση των συστημάτων αυτών μπορεί να σηματοδοτεί το «πράσινο» φως από τη Μόσχα στο Τελ Αβίβ για μια επιδρομή της ισραηλινής Αεροπορίας στο Ιράν.