Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πυρ και μανία» οι Σύριοι με τους Ρώσους -«Προδοσία η συμφωνία με την Τουρκία» – Ζητούν το κλείσιμο της βάσης Khmeimim

Χιλιάδες Σύριοι πολίτες είναι όχι απλά εξοργισμένοι αλλά αποφασισμένοι για όλα, δηλώνοντας την σοβαρή πλέον δυσαρέσκειά τους για τη συμπερι...


Χιλιάδες Σύριοι πολίτες είναι όχι απλά εξοργισμένοι αλλά αποφασισμένοι για όλα, δηλώνοντας την σοβαρή πλέον δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας τους, μετά την επαίσχυντη για τους ίδιους, συμφωνίας-παρωδία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στη Βόρεια Συρία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται, ευρισκόμενη στο έδαφος μιας ξένης χώρας, εντελώς απαράδεκτα αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «λουκέτο» στην αεροπορική βάση Khmeimim που εκμισθώνεται από τη Ρωσία και τη βάση ανεφοδιασμού στο Λιμάνι της Ταρτούς.




«Η Συρία δεν είναι καλός σύμμαχος της Ρωσίας; Δώσαμε τα πάντα, ό,τι ζήτησαν. Τα λιμάνια μας, τις μεταφορές, τις στρατιωτικές βάσεις, το ναυτικό μας και τώρα, μας έδωσαν αυτές τις ηλίθιες συμφωνίες που σκοτώνουν τους ανθρώπους μας! Είμαστε ευγνώμονες προς την Ρωσία, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Η Τουρκία βομβάρδισε τα στρατεύματά μας και η Ρωσία δεν έκανε τίποτα.

Πληρώσαμε 400 εκατομμύρια ευρώ για τους πυραύλους S-300 και η Ρωσία δεν μας δίνει πλήρη πρόσβαση. Ο συριακός στρατός πολεμά χωρίς ουσιαστική αεροπορική υποστήριξη. Η [Ρωσία] επιτρέπει στο Ισραήλ να μας βομβαρδίζει και να σκοτώνει τον λαό μας. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε αντίμετρα εναντίον των επιτιθέμενων», ανέφερε Σύριος συγγραφέας εκφράζοντας σαφώς την γνώμη χιλιάδων συμπατριωτών του.

«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τέτοιες σκληρές δηλώσεις οδηγούν σε γενική οργή κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για μη-συμμαχικές σχέσεις με τη Συρία και για την επιδίωξη των δικών της συμφερόντων, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, να περιοριστεί η παρουσία του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Συρίας», αναφέρει ο Ρώσος δημοσιογράφος.

Καλό είναι να θυμούνται οι Ρώσοι ότι στο παιχνίδι στη Συρία έχει εισέλθει δυναμικά το Ιράν, το οποίο ζήτησε την αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής ανεξαιρέτως.