Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ τις τουρκικές εταιρείες στο πρόγραμμα των F-35...!!!! Τραγική παρένθεση η επίσκεψη Ερντογάν στον Λευκό Οίκο!

To αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ήδη βρει τις εταιρείες που αντικαθιστούν τις τουρκικές οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα των F-35 και ε...

Το Πεντάγωνο αντικατέστησε τις τουρκικές εταιρείες στο πρόγραμμα των F-35: «Σκληρό πόκερ» Ν.Τραμπ-Ρ.Τ.Ερντογάν

To αμερικανικό Πεντάγωνο έχει ήδη βρει τις εταιρείες που αντικαθιστούν τις τουρκικές οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα των F-35 και είχαν αναλάβει την παραγωγή εξαρτημάτων του μαχητικού 5ης γενιάς.




Η απόφαση για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, επηρεάζει οκτώ τουρκικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να χάσουν το 30% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Το θέμα είναι εάν θα τηρηθεί η απόφαση αυτή καθώς ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ είπε χθες στον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ.Ερντογάν πως αναζητούνται λύσεις για το πως θα παραλάβει εν τέλει η Τουρκία τα F-35.

Βέβαια όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των εκατέρωθεν πιέσεων για την αγορά και παραλαβή από την Άγκυρα των ρωσικών α/α συστημάτων S-400.

Ο επικεφαλής του προγράμματος F-35 του Πενταγώνου, ο οποίος κατέθετε την Τετάρτη στο Κογκρέσο, την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντούσε τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αποχωρήσει σταδιακά από το πρόγραμμα.

Οι τουρκικές εταιρείες θα συνεχίσουν να παραδίδουν εξαρτήματα που έχουν ήδη παραγγελθεί και έχουν ημερομηνία παράδοσης πριν το Μάρτιο του 2020. Η Υφυπουργός Άμυνας Έλενα Λορντ επιμένει ότι η έξοδος της Τουρκίας από το πρόγραμμα δεν αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην παραγωγή του F-35.