Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν στοιχεία για εκτελέσεις στη βόρεια Συρία κατά την εισβολή της Τουρκίας

Καταγγελίες για τη δράση και τις ενέργειες των φιλοτουρκικών Σύρων μαχητών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επιχείρησης του τουρκικού στρατού,...

Καταγγελίες για τη δράση και τις ενέργειες των φιλοτουρκικών Σύρων μαχητών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επιχείρησης του τουρκικού στρατού, εξετάζουν οι ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού State Department κατήγγειλε την οργάνωση εκτελέσων στη βόρεια Συρία, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επιχείρησης του τουρκικού στρατού.




Σε καταγγελίες για τη δράση και τις ενέργειες των – υποστηριζόμενων από την Τουρκία και συμμάχων της Άγκυρας – Σύρων μαχητών, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού State Department.

«Τις πρώτες λίγες ημέρες, είδαμε μια σειρά ενεργειών από την επονομαζόμενη Τουρκικά Υποστηριζόμενη Αντιπολίτευση (TSO) ή τον Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA)» ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.
Μάλιστα, επικαλέστηκε δύο συγκεκριμένα περιστατικά. Το πρώτο αφορά τον πυροβολισμό ενός οχήματος, στο οποίο βρισκόταν ο Κούρδος πολιτικός, Χαβρίν Χαλάφ.

Στο δεύτερο περιστατικό, κατά τον ίδιο, «ένα άτομο εκτελείται από μέλη της TSO, ενώ βρισκόταν στο έδαφος με τα χέρια δεμένα».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του State Department δήλωσε, παράλληλα, ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει και άλλα περιστατικά, ανάμεσα στα οποία και αναφορές για χρήση λευκού φωσφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, με στόχο την εκκαθάριση της παραμεθόριας περιοχής από τους Κούρδους μαχητές του YPG – PKK.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν των διαδοχικών συμφωνιών της Τουρκίας αρχικά με τις ΗΠΑ και μετέπειτα με τη Ρωσία.