Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ... Προς απέλαση ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Ισραήλ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την απέλαση του Όμαρ Σακίρ, ενός πολίτη των ΗΠΑ και διευθυντή του παραρτήματος της μη...


Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την απέλαση του Όμαρ Σακίρ, ενός πολίτη των ΗΠΑ και διευθυντή του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο οποίος κατηγορείται ότι υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους.




Η απόφαση, αν θα απελαθεί ή όχι ο Σακίρ, εναπόκειται πλέον στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έθεσε τέρμα στα τέλη του 2018 στην άδεια παραμονής του, έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίζει μια εκστρατεία που κηρύσσει μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ.

Αν η κυβέρνηση εγκρίνει με τη σειρά της την απέλασή του, ο Σακίρ θα «έχει 20 ημέρες για να φύγει από τη χώρα και (το Ισραήλ) θα είναι όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Αίγυπτος που εμποδίζουν την πρόσβαση στους εκπροσώπους του HRW», είπε ο ίδιος μετά την απόφαση της δικαιοσύνης.

Θα πρόκειται τότε για την πρώτη απέλαση εξαιτίας ενός νόμου του 2017 που επιτρέπει την απέλαση ξένων που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Ήδη βάσει του νόμου αυτού, έχει απαγορευθεί η είσοδος ορισμένων προσώπων στο ισραηλινό έδαφος.