Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ είναι υπεύθυνοι αφού... Ανέβηκε η δημοτικότητα του Ερντογάν λόγω ΕΙΣΒΟΛΗΣ...!!!

Δημοσκόπηση του Metropoll που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Άγκυρα δείχνει ότι αυξήθηκε η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου τον περ...


Δημοσκόπηση του Metropoll που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Άγκυρα δείχνει ότι αυξήθηκε η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου τον περασμένο μήνα, οπότε η Άγκυρα εξαπέλυσε την στρατιωτική επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία για να απομακρύνει την κουρδική πολιτοφυλακή από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορά της.




Το ποσοστό της δημοτικότητας του Ερντογάν αυξήθηκε κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο σε 48%, δείχνει η δημοσκόπηση αυτή. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που επιτυγχάνει ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από αυτό που είχε λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου του 2018, οι οποίες έγιναν πριν να ξεσπάσει η περσινή κρίση της τουρκικής λίρας.

Επίσης το ποσοστό των Τούρκων που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο Ερντογάν μειώθηκε κατά 9,3 μονάδες σε 33,7%, το οποίο είναι το χαμηλότερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Περίπου το 18% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στην ερώτηση της δημοσκόπησης ή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Από την κορύφωση της περσινής κρίσης, όταν η τουρκική λίρα έχασε το 30% της αξίας της, η υποστήριξη στο πρόσωπο του Ερντογάν έφθινε όσο αυξανόταν ο πληθωρισμός και η ανεργία και η οικονομία της χώρας βυθιζόταν σε ύφεση.

Πέραν της κυβέρνησης και οι περισσότεροι Τούρκοι θεωρούν την YPG τρομοκρατική οργάνωση και επέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία.

Τα τέσσερα από τα πέντε πολιτικά κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου υποστήριξαν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στην βορειοανατολική Συρία. Αυτό που αντιτάχθηκε ήταν το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο σημείωσε ότι η τουρκική επιχείρηση έχει στόχο να ενισχύσει την φθίνουσα υποστήριξη προς τον Ερντογάν και το Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.