Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαμός στον ΟΗΕ: Το Ισραήλ κατήγγειλε την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές

Η Τουρκία είναι «περιφερειακός κόμβος για την τρομοκρατία», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφα...


Η Τουρκία είναι «περιφερειακός κόμβος για την τρομοκρατία», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χθες Δευτέρα.

Ο πρέσβης Ντάνι Ντάνον αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, τον οποίο και έβαλε στη θέση του, όπως γράφει η ιστοσελίδα Hellas Journal.




Ο Ισραηλινός μόνιμος αντιπρόσωπος τόνισε ότι «εδώ και χρόνια [ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν] αποσταθεροποιεί την περιοχή μέσω της βίας και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Σινιρλίογλου, απάντησε κατηγορώντας την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι «έχει απαχθεί στην κατάσταση της κρατικής τρομοκρατίας».

Ο Ντάνον, ο οποίος πήρε αρχικά τον λόγο, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας «σέρνει την χώρα του σε ένα επικίνδυνο, νεο-οθωμανικό, ιμπεριαλιστικό μονοπάτι» και πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε περιφερειακό κόμβο για την τρομοκρατία».

Ο ισραηλινός πρέσβης καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία και τις επιθέσεις της στους Κούρδους και κατηγόρησε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας έχουν ενισχύσει το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν ήταν αρκετό για τον Ερντογάν να διώξει τους Κούρδους πολίτες της χώρας του.

»Στέλνει τώρα τα στρατεύματά του για να σφάξουν τους Κούρδους της Συρίας.

»Είναι υπεύθυνος για το θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων και για τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε ο Ντάνον.

«Ενώ ήταν απασχολημένος δολοφονώντας εκείνους που βοήθησαν να κρατηθεί ο κόσμος ασφαλής από την απειλή του ISIS, επέτρεψε στα μέλη του ISIS να ξεφύγουν από τη φυλακή και να υποτάξουν τον κόσμο σε μελλοντικές επιθέσεις.

»Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Ερντογάν έχει μακρά ιστορία υποστήριξης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντάνον.




Ομοίως, ανέφερε, ο Ερντογάν έχει παράσχει πολιτική και οικονομική στήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

«Έχει μετατρέψει την Τουρκία σε ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες της Χαμάς και ένα οικονομικό κέντρο για τη διοχέτευση χρημάτων για την επιδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων», δήλωσε ο Ντάνον.

Μίλησε επίσης για τον ρόλο του Ιράν στην προώθηση και προαγωγή της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής του στη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός πρέσβης κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επισημάνει δημόσια τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να σταματήσει τη χρηματοδότησή τους.

Οι χώρες υποδοχής πρέπει να απομακρύνουν τις τρομοκρατικές ομάδες και εάν αποτύχουν πρέπει να ληφθούν στρατιωτικά μέτρα εναντίον τους, δήλωσε ο Ντάνον.