Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το συνέδεσε με το Κυπριακό... Τι εξηγήσεις έδωσε στον Δένδια ο Τούρκος πρέσβης για το μνημόνιο με τη Λιβύη

Άμεση και πολυεπίπεδη ήταν η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας για το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες...


Άμεση και πολυεπίπεδη ήταν η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας για το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, που εξαφανίζει την επήρεια της Κρήτης.





Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε «τελείως αδόκιμη» και «παντελώς αγεωγράφητη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Επίσης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, κλήθηκε για εξηγήσεις στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνέδεσε το ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ με το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, για να καθοριστούν όλες οι περιοχές ευθύνης πρέπει να επιλυθεί πρώτα το κυπριακό» φέρεται να δήλωσε προς την ελληνική πλευρά ο Τούρκος πρέσβης.

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr