Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι τούρκοι καταδικάζουν την ετήσια έκθεση των ΗΠΑ για την τρομοκρατία...!!! Διπωματικό Σχίσμα... Στον Άξονα του Κακού η τουρκία...!!!

Νέο σημείο ρήξης, στην ήδη μεγάλη σύγκρουση της Τουρκίας και του αμερικανικού κατεστημένου (και όχι του Τραμπ), έγινε η έκθεση του αμερι...


Νέο σημείο ρήξης, στην ήδη μεγάλη σύγκρουση της Τουρκίας και του αμερικανικού κατεστημένου (και όχι του Τραμπ), έγινε η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την παγκόσμια τρομοκρατία, η οποία ουσιαστικά καταδικάζει την Άγκυρα για την εισβολή στη Συρία, γιατί δεν τοποθέτησε το YPG στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε αναφέρει κάτι για τον Ιμάμη Γκιουλέν που βρίσκεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την «παραγγελιά» της Άγκυρας στον Αμερικανό πρόεδρο.

Η οργή ξεχείλισε στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών εκτραχύνθηκαν και άλλο, μετά και την επίσημη αναβολή του ταξιδιού του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, στην οποία είναι αμφίβολο το πότε θα πατήσει το πόδι του ο ίδιος, καθώς εκκρεμεί και η υπόθεση της Halbank και πολλά άλλα.




Στην ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία, δηλαδή ο ίδιος ο Ερντογάν, καταδίκασε την ετήσια έκθεση για την παγκόσμια τρομοκρατία που εκδόθηκε από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, διότι όπως αναφέρει “η αμερικανική έκθεση, απέτυχε να κατονομάσει την κυριότερη συριακή κουρδική ένοπλη οργάνωση του YPG και το μυστικοπαθές ισλαμιστικό κίνημα του Gülen ως τρομοκρατικές απειλές για την Τουρκία».

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της 1ης Νοεμβρίου αναφέρει μόνο ως τρομοκρατική οργάνωση, το Κόμμα των Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), και δεν λέει τίποτα για το κίνημα Gülen.

«Αυτή η στάση είναι ένα από τα πιο προφανή παραδείγματα μιας προσέγγισης διπλών προτύπων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την οποία λυπούμαστε που την βλέπουμε τόσο συχνά», αναφέρει η τουρκική Προεδρία σε δήλωση.

Η Τουρκία βλέπει το YPG ως τον συριακό βραχίονα του PKK. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει το PKK στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά όχι το YPG, το οποίο αρνείται ότι έχει διασυνδέσεις με το PKK.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν καταδικάζει επίσης το κίνημα Gülen, τα μέλη του οποίου ανήλθαν σε θέσεις εξουσίας μετά την ανάληψη της κυβέρνησης του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος το 2002, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, κατά την οποία σκοτώθηκαν 250 περίπου άνθρωποι.

«Θα θέλαμε να θυμίσουμε για άλλη μια φορά, ότι η τύχη εκείνων που συμπλέουν με τρομοκρατικές οργανώσεις είναι να “πεθαίνουν τελικά από αυτό το δηλητηριώδες φίδι», ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

Επίσης την ίδια περίοδο έρχονται στο προσκήνιο και οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, διότι ο ηγέτης της Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από επιδρομή των Αμερικανών κομάντος στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, είχε την κρυψώνα του μόλις 5 χλμ. από τα σύνορα της Τουρκίας.

Αυτήν την στιγμή, ειδική ομάδα Αμερικανών εμπειρογνωμόνων εξετάζει με πολύ μεγάλη προσοχή το υλικό που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αναζητά τους δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι σαφώς και υπάρχουν.




Αυτή η ομάδα των Αμερικανών ειδικών αναζητά κρίσιμες πληροφορίες για την απόδειξη ότι από πλευράς Άγκυρας ήταν γνωστή η κρυψώνα του αρχηγού του ISIS.

Υπάρχουν υπόνοιες, αν όχι αποδείξεις, ότι οι Τούρκοι είχαν στενότατη σχέση με τον αρχηγό του Χαλιφάτου μέσω της περιβόητης υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας ΜΙΤ.

Οι υποψίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε αποδείξεις σε σχέση με την «βρώμικη» σχέση μεταξύ Άγκυρας και ISIS και τότε θα έχουμε άσχημα γεγονότα για τον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες μαχητές της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης από την Ευρώπη και την Αφρική χρησιμοποίησαν τα νότια σύνορα της Τουρκίας για να εισέλθουν στην Συρία, ενώ εκατοντάδες από αυτούς νοσηλεύονταν σε τουρκικά νοσοκομεία.

Με την λήξη αυτών των αμερικανικών ερευνών, ο Ερντογάν θα “βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο” και η Τουρκία πιθανόν να τοποθετηθεί στον άξονα των χωρών του κακού με ότι αυτό σημαίνει για την χώρα αυτή.