Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων μέσω... Big Brother!

Εφιάλτη για εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα το "οπλοστάσιο" που θα επιστρατεύσει το υπουρ...


Εφιάλτη για εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα το "οπλοστάσιο" που θα επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αναζητήσει ποσά απ’ όσους δεν μπήκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή εξακολουθούν να μην... συνεργάζονται μαζί της.




Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρά στην ίδρυση δύο υπερ-κέντρων είσπραξης οφειλών κατά τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν πρόκειται να αφήσει σε... χλωρό κλαρί κανέναν από τους τουλάχιστον 3 εκατομμύρια οφειλέτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους!

Το ένα πανίσχυρο κέντρο θα λειτουργεί στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά θα αποτελούν τους Κέρβερους σε σχέση με οποιαδήποτε οφειλή κάθε φορολογούμενου. Άλλωστε, η απόφαση της ΑΑΔΕ αναφέρει σαφέστατα τις επιδιώξεις που δεν είναι άλλες από το ανελέητο κυνηγητό προς όσους χρωστάνε ακόμη και ένα... σεντς!

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται στοχευμένα μέτρα έτσι ώστε σε μηδενικούς χρόνους να αδειάζουν ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς και σε δεύτερο χρόνο να προωθούνται με ταχύτατες διαδικασίες οι πλειστηριασμοί ακινήτων εφόσον δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, το 2020 θα είναι έτος περισσότερων κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε όλα τα επίπεδα, καθώς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΔΕΗ θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους όλους όσοι χρωστούν.

Η Εφορία υπόσχεται ότι ανά πάσα στιγμή στο σύνολο της επικράτειας θα ενεργοποιούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μέσα από ένα σύστημα «Big Brother» που δεν θα... κοιμάται ούτε δευτερόλεπτο!

Μάλιστα, ο «μεγάλος αδελφός» θα λειτουργεί και στη βάση καταγραφής των οφειλών που είναι ανεπίδεκτες είσπραξης και θα εξαντλεί όλα τα περιθώρια, ώστε μέσα από κατασχέσεις να εισπράττεται όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσό από αυτές.

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου