Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ο 20χρονος Έλληνας που απήχθη στο Τόγκο! video

Το "ρεσάλτο" πειρατών στο ελληνικό τάνκερ Elka aristotle, είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων κι ένας...


Το "ρεσάλτο" πειρατών στο ελληνικό τάνκερ Elka aristotle, είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων κι ένας 20χρονος Έλληνας. Ανησυχούν για το παιδί τους οι γονείς του, που αποκαλύπτουν πως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Καρέ - καρέ πώς περιγράφει ο πατέρας του τις στιγμές του θρίλερ. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο.





Μόλις δύο μήνες έμεναν, ώστε να γυρίσει ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος μηχανικός, που απήχθη από πειρατές στο ελληνικό τάνκερ Elka aristotle, στην σχολή του για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Αυτό ήταν το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο οποίο συμμετείχε ο 20χρονος με την ίδια εταιρεία, αλλά με διαφορετικό πλοίο. Στο τάνκερ Elka aristotle, βρισκόταν ήδη έναν μήνα και δέκα μέρες, μέχρι να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη. Ήταν περίπου 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 04.11.2019, όταν πειρατές έβαλαν στο στόχαστρο το ελληνικό το ποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Ανήσυχος ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου που απήχθη από το Elka aristotle
“Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη”, λέει ο πατέρας του από το Μεσολόγγι.

Δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για το στερνοπούλι της οικογένειάς του, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, άνοιξε τα φτερά του στις μακρινές θάλασσες, όπως τόνισε νωρίτερα και στο newsit.gr.

Μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου λέει χαρακτηριστικά: “Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας.

Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά

Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά”.

Συνεχίζοντας για το πώς συνέβη το “ρεσάλτο” των πειρατών στο Elka aristotle, ο πατέρας του 20χρονου σημειώνει: “Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε”.

Μιλώντας και στον Alpha, ο πατέρας του δόκιμου τόνισε πως “θα δώσουμε όσα ζητήσουν για να πάρουμε το παιδί μας πίσω“…

Δείτε το βίντεο

Η αναμονή που “σκοτώνει” τους συγγενείς του 20χρονου
Εκείνο που τρομάζει την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού είναι πως οι απαγωγείς πήραν τον 20χρονο και τους άλλους τρεις ομήρους μακριά από το Elka Aristotle και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί πως το Elka Aristotle, είναι το δεύτερο πλοίο που δέχεται επίθεση μόλις την τελευταία εβδομάδα

Τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν στο πλοίο και είναι ασφαλείς, όπως έχει ανακοινώσει η πλοιοκτήτρια εταιρία με ανακοίνωσή της.

Το μόνο που γνωρίζει η οικογένεια είναι πως το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει δικηγόρους και ειδικούς διαπραγματευτές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να ελπίζουν πως η περιπέτεια του παιδιού τους θα τελειώσει σύντομα και ο νεαρός θα επιστρέψει κοντά τους.Elka Aristotle
Θρίλερ διαρκείας
Όλα δείχνουν πως η υπόθεση μπορεί να τραβήξει για καιρό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος τόσο των οικογενειών των τεσσάρων απαχθέντων του Elka Aristotle όσο και όσων αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν από ανάλογες περιπτώσεις, μπορεί να περάσουν δυο ή ακόμη και τρεις μέρες πριν οι απαγωγείς επικοινωνήσουν με την πλοιοκτήτρια εταιρία προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή, αυτή της δυτικής Αφρικής, θεωρείται από τους πλοιοκτήτες το πλέον επικίνδυνο κομμάτι για τυχόν περιστατικά πειρατείας…Elka Aristotle
Έτσι έγινε το ρεσάλτο στο Elka Aristotle
Ήταν ξημερώματα της Δευτέρας όταν, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πειρατές πλησίασαν με ταχύπλοα το Elka Aristotle και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την φρουρά του τάνκερ. Ένας φύλακας τραυματίστηκε, ενώ οι πειρατές κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και να απαγάγουν τέσσερα μέλη του 24μελούς πληρώματος.

Το πρώτο και κυριότερο ερώτημα που προκύπτει είναι πως κατάφεραν οι πειρατές να ανέβουν στο πλοίο, ενώ σε αυτό υπήρχαν φύλακες. Τι έγινε με τον συναγερμό, πως οι πειρατές έφτασαν μέχρι τις καμπίνες.

Το ρεσάλτο έγινε τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την πειρατεία που έγινε άλλο πλοίο, στο Μπενίν.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός / Με πληροφορίες από: Ant1 – rivieramm.com.