Tελευταια Νεα

Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2019

Διψάει για το αίμα των Κούρδων η Άγκυρα – Ακάρ: «Ο αγώνας κατά του PKK/YPG δεν έχει τελειώσει»Διψάει για αίμα Κούρδων η Άγκυρα, διαψεύδοντας την αποχώρηση των κουρδικών πολιτοφυλακών από τη Βόρεια Συρία. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ισχυρίζεται πως οι Κούρδοι παραμένουν στις περιοχές της Βόρειας Συρίας, προοικονομώντας έτσι και τη συνέχεια των παράνομων τουρκικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Η Άγκυρα, υπό τον αυξανόμενο φόβο της δημιουργίας του Μεγάλου Κουρδιστάν, επιχειρεί μια εθνοκάθαρση των Κούρδων από τη Βόρεια Συρία, στοχοποιώντας κυρίως αμάχους, με μέσα που παραβιάζουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, τόσο ηθικά όσο και νομικά.
Το PKK/YPG (Κούρδοι μαχητές) δεν αποχώρησε από την περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε την επιχείρηση “πηγή ειρήνης”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ, ενώ κάλεσαν και τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ και του ζήτησαν εξηγήσεις για σχετικές δηλώσεις του. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι έχει συμπεριφερθεί ‘ανεύθυνα’ ενώ είπε πως γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μιας αντίληψης ότι το τουρκικό έθνος στηρίζει το Νταές (τζιχαντιστές).

Στις δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι η οργάνωση YPG φαίνεται να παραμένει στις περιοχές όπου ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση, προσθέτοντας ότι κάλεσαν τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στο αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ζήτησαν εξηγήσεις. “Το σημείωμά σας είναι αυτό, λέτε ότι αποχώρησαν όλοι. Τώρα υπάρχουν νεκροί εκεί. Στις 17 Οκτωβρίου υπογράψαμε συμφωνία. Επομένως πώς το εξηγείτε αυτό;”, είπαν στον ακόλουθο σύμφωνα με τον κ. Ακάρ.

Όπως είπε, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει όλα τα στοιχεία που έχει η τουρκική πλευρά στα χέρια της στις 13 Νοεμβρίου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. “Η έγνοια μας είναι να μην φωλιάσει η τρομοκρατία στη βόρεια Συρία. Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός. Δεν περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό μας”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ωστόσο ότι “αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα τελειώσει”.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους 395 χωριά στη Συρία, ενώ είπε ότι αυτή τη στιγμή συζητούν με αντιπροσωπεία που έστειλε η Ρωσία στην Τουρκία για το πώς θα εκδιωχθεί το YPG από τη ζώνη 30 χλμ βάθος στη βόρεια Συρία. Στο Μέμπιτς είπε, υπάρχουν περίπου 1000 τρομοκράτες και άλλοι 1000 περίπου στο Τελ Ριφάτ. “Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι φίλοι μας θα κινηθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας μας”, ανέφερε, ενώ είπε ότι με το καθεστώς Άσσαντ δεν έχουν καμιά επαφή και πως με αυτό συζητά η Ρωσία.

Ο Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε ότι η στρατιωτική επιχείρηση ‘πηγή ειρήνης’ είναι σύμφωνη με το δίκαιο και δεν έχει γίνει τίποτα παράνομο. “Έχουμε δείξει φωτογραφίες στους συνομιλητές μας. Λόγω της καταπίεσης του YPG περίπου 400 χιλιάδες Κούρδοι ήρθαν στην Τουρκία και 350 χιλιάδες Κούρδοι πήγαν στο Ιράκ. 1,5 εκατομμύρια Κούρδοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της καταπίεσης από το YPG”, ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε ότι πριν από την επιχείρηση κατά του ηγέτη των τζιχαντιστών Μπαγκντάντι υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ στρατιωτικών για το πότε θα γίνει και πώς. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε ότι υπάρχει μια προσπάθεια να δοθεί η εικόνα ότι το τουρκικό έθνος στηρίζει το Νταές.

Κατηγόρησε το YPG ότι άφησε ελεύθερους περίπου 750 τζιχαντιστές, λέγοντας ότι τους 265 εξ αυτών τους συνέλαβε η Τουρκία. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ κατηγόρησε επίσης την Ευρώπη ότι έχει συμπεριφερθεί ‘ανεύθυνα’, λέγοντας ότι αν ο Μπαγκντάντι διέφευγε στα τουρκικά σύνορα θα τον αντιμετώπιζαν ως τρομοκράτη. “Και ο Φερχάρντ Αμπντί Σαχίν είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG. Για μας δεν έχει διαφορά από τον Μπαγκντάντι”, ανέφερε. pentapostagma.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »