Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανικός στο Παρίσι - Άνδρας φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» σε προβολή του «Joker»

Πανικός επικράτησε σε κινηματογραφική αίθουσα του Παρισιού, όπου προβαλλόταν η ταινία Joker το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το τηλεο...


Πανικός επικράτησε σε κινηματογραφική αίθουσα του Παρισιού, όπου προβαλλόταν η ταινία Joker το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, άνδρας σηκώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής της αμερικανικής ταινίας Joker και φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», προκαλώντας τρόμο στους θαμώνες της κινηματογραφικής αίθουσας.




Η ταινία Joker είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν ο άνδρας πετάχτηκε από το κάθισμά του και φώναξε έξι φορές «είναι πολιτική!!!!», αναφερόμενος στο φιλμ.

Όταν οι θεατές του ζήτησαν να πάψει, τότε εκείνος φώναξε την γνωστή πλέον κραυγή «Αλλάχ Ακμπάρ», με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην αίθουσα.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία Joker, την ώρα του περιστατικού. «Ο φίλος μου με πήρε από το χέρι και τραπήκαμε σε φυγή. Προσπαθήσαμε να κρυφτούμε σε ένα ξενοδοχείο. Το πρώτο αρνήθηκε να μας δεχτεί, το δεύτερο όμως μας έκρυψε για μια στιγμή. Περιμέναμε λίγο. Είχαμε παραλύσει» συνεχίζει η θαμώνας της.

Δύο θεατές που βρίσκονταν στην κινηματογραφική αίθουσα όρμησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν οπλισμένος. Ο άνδρας που σκόρπισε τον πανικό την ώρα της προβολής της ταινίας Joker διέφυγε σε παρακείμενο δρόμο. Ωστόσο, εντοπίστηκε από τους άνδρες της αστυνομίας και συνελήφθη.

Πρόκειται για έναν 34χρονο άνδρα αλγερινής καταγωγής που τέθηκε υπό παρακολούθηση με την κατηγορία της ενθάρρυνσης σε τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες του κινηματογράφου άσκησαν μήνυση σε βάρος του για το περιστατικό την ώρα της προβολής της ταινίας Joker.