Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι προσευχές να γίνονται στα σπίτια και όχι στο σχολείο»! Προοδευτικιά δασκάλα στη Λάρνακα απαγορεύει την πρωινή προσευχή...

Έντονες αντιδράσεις μαθητών και γονέων προκάλεσε αθεόφοβη προοδευτικιά δασκάλα στη Λάρνακα με την άποψή της «Θεός δεν υπάρχει και οι προ...


Έντονες αντιδράσεις μαθητών και γονέων προκάλεσε αθεόφοβη προοδευτικιά δασκάλα στη Λάρνακα με την άποψή της «Θεός δεν υπάρχει και οι προσευχές να γίνονται στα σπίτια και όχι στο σχολείο»!




Η λεγάμενη, που διδάσκει στην έκτη δημοτικού, απαγορεύει στους μαθητές να κάνουν πρωινή προσευχή!

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γονέων προς την Διεύθυνση του σχολείου η άθεη αυτή δασκάλα (ε, ρε τι παιδεία θα δώσει στα Ελληνόπουλα!) γράφει τους πάντες στα παλιά της υποδήματα και εφαρμόζει την δική της ιδεοληψία. Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού λειτουργίας Δημοσίων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αναφέρεται αυτολεξεί:

«Οι δάσκαλοι την πρώτη διδακτική περίοδο, πριν την έναρξη του μαθήματος, μεριμνούν για πρωινή προσευχή με τα παιδιά του τμήματος με το οποίο έχουν μάθημα τη συγκεκριμένη περίοδο. Νοείται ότι παιδιά που δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι δικαιούνται να μη λένε την προσευχή και να μην κάνουν το σταυρό τους και να προσεύχονται σιωπηλά στον δικό τους Θεό».

Το συγκεκριμένο σημείο συμπεριλήφθηκε στους Κανονισμούς του 2017 έπειτα από ομόφωνη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, της ΠΟΕΔ (το όργανο των δασκάλων) και των οργανωμένων γονιών, στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή Κανονισμών. Είναι ξεκάθαρο πως η πρωινή προσευχή πρέπει να γίνεται και οι δάσκαλοι να μεριμνούν για αυτό.

Ο καθένας μπορεί να προσεύχεται σε ό,τι πιστεύει αλλά η προσευχή είναι μέρος της πρώτης διδακτικής περιόδου. Είναι δε τόσες οι αντιδράσεις των γονέων που το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έβγαλε ανακοίνωση, επιχειρώντας να βάλει στην θέση τους, τους διάφορους προοδευτικάριους δασκάλους που κάνουν ότι η ιδεολογία τους επιτάσσει. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε να γίνεται η πρωινή προσευχή στην τάξη τους. Τα παιδιά που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν, παραμένουν ήσυχα, σεβόμενα την ιερή στιγμή των υπόλοιπων παιδιών.