Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το τραυματισμένο αγόρι από τα χημικά όπλα των τούρκων διακομίστηκε στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν...

Το 13χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ταλ Ταμρ στη Ροτζάβα, επισημάνθηκε ότι τα τραύματα στο σώμα του δεν ομοιάζουν μ...


Το 13χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ταλ Ταμρ στη Ροτζάβα, επισημάνθηκε ότι τα τραύματα στο σώμα του δεν ομοιάζουν με κανενός άλλου τραυματία.

Η βρετανική εφημερίδα «The Times» ανέφερε ότι η Τουρκία για να υποστηρίξει την εισβολή της στη βόρεια Συρία ενδέχεται να χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου που είναι απαγορευμένες με διεθνείς συμφωνίες.




Αναφέρθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να σταθεί από τους πόνους και το προσωπικό του νοσοκομείου για να ηρεμήσει του δίνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μορφίνη και για να μην χάσει τη ζωή του προτρέπουν να μεταφερθεί σε ένα πιο καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο.

Ο τραυματίας ονομάζεται Μεχεμέντ Χέμιντ και θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ.

Σύμφωνα με το κουρδικό "Rudaw", ο πατέρας του 13χρονου κλήθηκε από το ίδρυμα Μπαρζανί να μεταφέρει το γιο του στη συνοριακή περιοχή προκειμένου να το παραλάβουν για να υποβληθεί σε θεραπεία στην Αρμπίλ.

Ο εμπειρογνώμονας για τα χημικά όπλα, Χαμίς ντε Μπρετόν-Γκόρντον, δήλωσε στην εφημερίδα «The Times» ότι μετά από μελέτη των φωτογραφιών των τραυμάτων στο σώμα του Μεχεμέντ Χέμιντ, τα εγκαύματα πιθανότατα προκλήθηκαν από λευκό φώσφορο, μια κατηγορία των χημικών όπλων, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος