Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ... Ερντογάν: «Τα σύνορα χαράσσονται με αίμα και όχι στο χαρτί» - Προσαρτεί την Β.Συρία απειλεί & την Ελλάδα

Η Άγκυρα θα μείνει στα εδάφη που κατέλαβε με αίμα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο ...



Η Άγκυρα θα μείνει στα εδάφη που κατέλαβε με αίμα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι τα εδάφη αυτά θα προσαρτηθούν και δεν θα επιστραφούν ποτέ πίσω στην Δαμασκό.

Η απειλή αυτή απευθύνεται και στην Ελλάδα καθώς αμαφέρει στα βασικά σημεία της ομιλίας του, πως «τα σύνορα σχηματίζονται με αίμα και ιδρώτα και όχι στα χαρτιά».




Είναι σαφές πως αναφέρεται στην Συνθήκη της Λωζάνης της οποίας ζητάει την «επικαιροποίηση».

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε:

«Η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης απαιτεί την ένωση διαφορετικών φωνών ανά τον κόσμο. Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, παρουσιάζοντας νέους στόχους, σε συνάρτηση με την ισχύ του έθνους μας στην Ανατολή»

Τα κράτη που δημιουργήθηκαν ζωγραφίζοντας τα σύνορά τους σε ένα χαρτί με χάρακα και όχι με αίμα και ιδρώτα, δεν είναι αληθινά κράτη.

Είμαστε ένα έθνος που έχουμε πληρώσει για όλα όσα έχουμε κατακτήσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Οι επιχειρήσεις που αναπτύξσαμε σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο είναι ενδεικτικές των λανθασμένων υπολογισμών που έχουν γίνει.

Όλοι όσοι επιχειρούν στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Αφρική, στα Βαλκάνια, μπορεί να έχουν άλλες προθέσεις, αλλά εμείς είμαστε εκεί για τους αδερφούς μας. Είναι μια σπουδαία επιδίωξη κι εκείνοι δεν θα την καταλάβουν ποτέ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως το τέλος.

Δεν κάνουμε καμία διάκριση. Δεν έχουμε καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες για 17 χρόνια. Άλλοι μπορούν να το κάνουν, αλλά εμείς όχι. Για εμάς, η βία θα συνεχίσει να είναι βία και η αδικία θα παραμείνει αδικία.

Δεν αγνοούμε την παγκοσμιοποίηση και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στον κόσμο. Οι χώρες δεν μπορούν, σε αυτό το πλαίσιο, να συνεχίσουν να πλήττονται από τρομοκράτες. Αυτοί που πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης και της πίστης, γνωρίζουν τι σημαίνει το δολάριο. Η εποχή που οι χώρες κυβερνώνται πίσω από την κουρτίνα, έχει τελειώσει.

Ολόκληρη η Δύση έχει συμπαρασταθεί στους τρομοκράτες και μας έχουν επιτεθεί μαζί. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κάνει το ίδιο. Ακούστε μας και μην ακούτε όσα λένε καιθ γράφουν οι τρομοκρατικοί οργανισμοί.

Αύριο ταξιδεύω στο Σότσι της Ρωσίας κι ελπίζω να κάνουμε τα απαιτουμενα βήματα μαζί με τον κύριο Πούτιν».